Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έκαναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις 14 πυραύλων σήμερα, δεύτερη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα.

Οι ιρανικής κατασκευής πύραυλοι εδάφους-εδάφους, με μέγιστο βεληνεκές τα 2.000 χιλιόμετρα, πυροδοτήθηκαν ταυτοχρόνως προς έναν στόχο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο IRNA.

Ο διοικητής Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της υπηρεσίας αεροδιαστήματος των Φρουρών της Επανάστασης, υπογράμμισε την ετοιμότητα του Ιράν να πλήξει στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

«Το βεληνεκές των πυραύλων μας έχει σχεδιαστεί με βάση τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή καθώς και το σιωνιστικό καθεστώς», δήλωσε ο Χατζιζαντέχ στο πρακτορείο Fars.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν αναφέρει στο παρελθόν ότι δεν αποκλείουν να πλήξουν στρατιωτικά το Ιράν αν η διπλωματική οδός αποτύχει να αποτρέψει τη χώρα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

«Οι Αμερικανοί έχουν μειώσει τη δουλειά μας», επεσήμανε ο Χατζιζαντέχ στο Fars. «Οι στρατιωτικές τους βάσεις βρίσκονται σε ακτίνα 130, 250 έως 700 χιλιομέτρων στο Αφγανιστάν και μπορούμε να τις πλήξουμε με αυτούς τους πυραύλους», υπογράμμισε.