Ένα μπουφάν που φόραγε ο Έλβις Πρίσλεϊ στις συναυλίες του στο Λας Βέγκας και περισσότερα από 150 αντικείμενα που ανήκαν στον θρύλο του ροκ εν ρολ δημοπρατούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα του Έλβις στη Γκρέισλαντ, την έπαυλή του στο Μέμφις.

Όσοι ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία έσπευσαν μαζικά σήμερα να αγοράσουν το εισιτήριο εισόδου αξίας 20 δολαρίων, γνωστοποίησε ο Τζεφ Μάρεν, διευθυντής των Graceland Auctions.

«Πρόκειται για μία συναρπαστική δημοπρασία. Νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά. Συνδέει την ζωή του Έλβις στην κινηματογραφική οθόνη και στη σκηνή. Θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια» είπε ο Μάρεν.

Ένα από τα αντικείμενα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της δημοπρασίας- η οποία θα λάβει χώρα στο Graceland Archives Studio εντός της Graceland- είναι το μπουφάν που φόραγε ο Έλβις στη σκηνή όπου χόρευε μαζί με την ηθοποιό Αν Μάργκρετ στο «Viva Las Vegas». Η τιμή του ρούχου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 30.000 έως 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με τη Graceland Auctions.

Θαυμαστές του Έλβις από ολόκληρο τον κόσμο συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να τιμήσουν το θρυλικό καλλιτέχνη, που πέθανε την 16η Αυγούστου του 1977, στο μπάνιο της έπαυλής του στο Μέμφις.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι επίσης ένα ημιαυτόματο πιστόλι Walther PPK στο οποίο είναι χαραγμένο το όνομα Elvis και τα αρχικά TCB (σ.σ. του συγκροτήματός του Taking Care of Business), το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει από 100.000 έως 125.000 δολάρια.

Επίσης, θα βγουν στο σφυρί ένα χρυσό περιδέραιο διακοσμημένο με διαμάντια το οποίο δώρισε στον Έλβις ο σόουμαν του Λας Βέγκας Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ η τιμή του οποίου αναμένεται να φθάσει έως και τα 30.000 δολάρια και ένα χρυσό δακτυλίδι σε σχήμα κουκουβάγιας το οποίο χάρισε ο Έλβις σε έναν θαυμαστή του, η τιμή του οποίου θα κυμανθεί μεταξύ 15.000 έως 20.000 δολαρίων.