Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οφείλεται πιθανότατα το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Ρωσία και έκοψε το νήμα της ζωής 44 ανθρώπων, ενώ τραυμάτισε σοβαρά 8, ανάμεσά τους και ένα 10χρονο παιδί.

Το αεροπλάνο τύπου Tu-134 , που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία RussAir, επιχείρησε να προσγειωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυκτα σε αυτοκινητόδρομο, ένα χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο του Πετροζαντόφσκ και εξαιτίας της πρόσκρουσης εξερράγη και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου αποδίδει το δυστύχημα στις καιρικές συνθήκες, αφού κατά τη διάρκεια της προσγείωσης έβρεχε και υπήρχε ομίχλη, ενώ ο αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής επιτροπής έρευνας για τα αεροπορικά δυστυχήματα Αλεξέι Μορόζοφ, αποδίδει το δυστύχημα σε βλάβη του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους.

Τα πτώματα των επιβαινόντων διασκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο , μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Η σκηνή είναι φρικιαστική. Πρόκειται για μακελειό. Τα πτώματα κείτονται στο οδόστρωμα», δήλωσε αεροπορική πηγή.

Οι οκτώ τραυματίες του αεροπορικού δυστυχήματος νοσηλεύονται με εγκαύματα, επτά εκ των οποίων βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας Σουηδός, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.