Την επιθυμία του να είναι ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τον Μπαράκ Ομπάμα. «Μπορώ να πω ειλικρινά πως θα ήθελα, ίσως περισσότερο από κάποιον άλλο, να εκλεγεί και για δεύτερη φορά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος στους Financial Times.

«Κατανοούμε ότι εκεί κάτω υπάρχουν εκπρόσωποι μιας πολύ συντηρητικής πλευράς που προσπαθούν να εκπληρώσουν τους πολιτικούς τους στόχους ξεσηκώνοντας τα πάθη προς τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβεντεφ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι θα επιθυμούσε μια δεύτερη θητεία, αλλά δεν θα ήθελε να είναι αντίπαλος με το ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα είναι δύσκολο να είμαι υποψήφιος απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν και αυτό για έναν λόγο: εμείς, με τον Πούτιν, συνάδελφο και παλιό μου σύντροφο, εκπροσωπούμε στο σύνολο της την ίδια πολιτική δύναμη στη Ρωσία», υπογράμμισε. Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι μια κούρσα με τον Πούτιν «δεν θα είναι το καλύτερο σενάριο για τη χώρα μας».