Φύτρες φασολιών που προέρχονταν από αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία είναι η πιθανότερη πηγή της μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους. Οι γερμανικές αρχές σφράγισαν τη φάρμα μέχρι  να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και συμβούλευσαν τους Γερμανούς να μην καταναλώνουν φύτρες φασολιών.

Μετά τη διακοπή της λειτουργίας της φάρμας στην Κάτω Σαξονία, γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους μήπως το εν λόγω αγρόκτημα δεν είναι η μοναδική εστία της μόλυνσης, ενώ ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας Γκερτ Λίντεμαν δήλωσε ότι είναι πιθανόν τα μολυσμένα προϊόντα να έχουν περάσει σε πολλά είδη διατροφής.

Τα προϊόντα της φάρμας τροφοδότησαν εστιατόρια και κέντρα διάθεσης τροφίμων σε πέντε γερμανικά κρατίδια: το Αμβούργο, το Σλέσβιχ-Χόλστάιν, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία, την Εσση και την Κάτω Σαξονία.

Τα νοσοκομεία στην περιοχή του Αμβούργου προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην επιδημία, δίνοντας εξιτήριο σε ασθενείς με λιγότερο σοβαρές ασθένειες και εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάκλησης στην υπηρεσία γιατρών που έχουν πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί.

Ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας Γκερτ Λίντεμαν δήλωσε χθες ότι έχουν προκύψει περαιτέρω στοιχεία που υποδεικνύουν την εν λόγω φάρμα ως πηγή ή μία από τις πηγές της μόλυνσης. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η φάρμα παρήγε φύτρες φασολιών, ραπανιών, ρόκας και τριφυλλιού, προϊόντα τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στη Γερμανία και χρησιμοποιούνται στις σαλάτες και στα σάντουιτς.