Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πλανητάρχη και τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγος του Κάθριν, στη συνάντηση τους, που έγινε πριν την επίσημη υποδοχή του ζεύγους Ομπάμα από την βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κάθριν υποδέχθηκαν το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο πρώτο τους επίσημο καθήκον μετά την επιστροφή τους από το μήνα του μέλιτος τους, στις Σεϋχέλλες.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ δεν είχε παρευρεθεί στον πριγκιπικό γάμο, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου, ωστόσο ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα άδραξαν την ευκαιρία και ευχήθηκαν στο ζευγάρι.

Η Κάθριν, ανανεωμένη και αρκετά μαυρισμένη, συνομίλησε για αρκετή ώρα με την Μισέλ Ομπάμα, σε ανάλαφρο κλίμα, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνομιλούσαν λίγο πιο δίπλα από τις συζύγους τους.

Οι δύο κυρίες ήταν εξίσου κομψές. Το μπεζ φόρεμα που επέλεξε η Κάθριν για την υποδοχή του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, κολάκευε το μαύρισμα της και την λεπτή της σιλουέτα.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ συναντήθηκε επίσης με τον πατέρα του Ουίλιαμ, Κάρολο και την σύζυγο του Καμίλα, καθώς και με τη βασίλισσα Ελισάβετ.