Οι αντίπαλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Φατάχ και της Χαμάς συμφώνησαν όσον αφορά τον «μηχανισμό» εφαρμογής της συμφωνίας συμφιλίωσής τους, ενέργεια που κρίνεται «θετική» από τις αιγυπτιακές αρχές που μετέχουν ως μεσολαβητές.

Η Φατάχ και η Χαμάς είχαν τη Δευτέρα και σήμερα συνομιλίες, «με την παραίνεση και της Αιγύπτου, για τη δημιουργία μηχανισμού εφαρμογής της συμφωνίας συμφιλίωσής τους» που ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα στο Κάιρο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών διεξήχθησαν σε θετική ατμόσφαιρα, πράγμα που αποδείχνει την επιθυμία τους να θέσουν σύντομα τέλος στην μέχρι τώρα διχόνοιά τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους οι δύο παλαιστινιακές οργανώσεις χαρακτήρισαν «θετικές» τις συνομιλίες τους στο Κάιρο για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

«Οι συνομιλίες ήταν πολύ θετικές. Προχωράμε», δήλωσε στον Τύπο ο Αζάμ αλ Άχμαντ, επικεφαλής της Φατάχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Από την πλευρά του ο Ιζάτ αλ Ρισίκ, εκπρόσωπος της Χαμάς χαρακτήρισε τις συνομιλίες «διαπνεόμενες από το ίδιο θετικό πνεύμα που επικράτησε και κατά τη συμφωνία συμφιλίωσης».