Φόβοι για εκατοντάδες δολοφονίες αλμπίνων στην Τανζανία

Θέλουν το αίμα τους για τελετές μαύρης μαγείας


ΚΟΣΜΟΣ
13:02
05/05/2011
Φόβοι για εκατοντάδες δολοφονίες αλμπίνων στην Τανζανία
2
loading

Εκατοντάδες αλμπίνοι πιστεύεται ότι έχουν δολοφονηθεί για να χρησιμοποιηθεί το αίμα τους ή μέρος των σορών τους για τελετές μαύρης μαγείας στην Τανζανία, ενώ κορίτσια που εμφανίζουν την ίδια πάθηση βιάζονται λόγω της πεποίθησης ότι μπορούν να θεραπεύσουν το AIDS, ανακοίνωσε σήμερα μια καναδική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Υπάρχει η πεποίθηση ότι, αν έχεις σχέση με ένα κορίτσι που πάσχει από αλμπινισμό, θεραπεύεσαι από το AIDS. Κι έτσι πολλά κορίτσια με αλμπινισμό βιάζονται σε αυτή τη χώρα εξαιτίας αυτής της πεποίθησης, που είναι μια ψευδής πεποίθηση» δήλωσε ο Πίτερ Ας, ιδρυτής και διευθυντής της οργάνωσης Under The Same Sun (UTSS), μιλώντας στο Reuters. Περίπου 1,4 εκατ. τανζανοί , επί του συνόλου των 40,7 εκατ. πολιτών-, είναι φορείς του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS.

Οι κυνηγοί αλμπίνων σκοτώνουν τα θύματά τους και συλλέγουν το αίμα τους, τα μαλλιά τους, τα γεννητικά τους όργανα κ.λπ. για την παρασκευή μαγικών φίλτρων που μάγοι-γιατροί υποστηρίζουν ότι φέρνουν τύχη στην αγάπη, στη ζωή και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να θέσει ένα τέλος στις μακάβριες δολοφονίες, αλλά επικρίνεται για την αδράνειά της από πολλές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar PATAKOS13-1967

    ας τους φέρουμε στην ελλάδα να τους κάνουμε οικονομικούς μετανάστες και να τους δίνουμε επιδόματα

  2. avatar ARIS METAXAS

    Δεν μιλάμε για ανθρώπους αλλά για ζώα. Ακου να σκοτώνεις για ανθρώπινο αίμα. Κτήνη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει