Στα κρατητήρια κατέληξαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές μετά το τέλος πορείας χιλιάδων πολιτών  που διαμαρτύρονταν για το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει καθιστική διαμαρτυρία πολιτών έξω από το δημαρχείο της πόλης μετά το τέλος της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου των αρχών ασφαλείας, συνελήφθησαν 113 άτομα ενώ τραυματίστηκαν 7 διαδηλωτές και 2 αστυνομικοί.

Από τους συλληφθέντες που μεταφέρθηκαν με κλούβες, από το σημείο συγκέντρωσης οι περισσότεροι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πλημμέλημα αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρωινές ώρες σήμερα.

Οι ταραχές ακολούθησαν μία ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής, για το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς αλλά και για την αποτυχία της τοποθετημένης από το Πεκίνο τοπικής κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει.

Αν και οι οργανωτές της διαμαρτυρίας κάνουν λόγο για περισσότερους από 10.000 διαδηλωτές, οι επίσημες αρχές περιορίζουν τον αριθμό στους 6.300.