Τελέστηκαν σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου μνημόσυνα των πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε σε χωριό της ακριτικής Τηλλυρίας και ανέφερε ότι ο οδυνηρός συμβιβασμός της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο μόνος ρεαλιστικά δρόμος για ανατροπή των τετελεσμένων της κατοχής.

Ο Χριστόφιας είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη συνολικής και συμφωνημένης λύσης όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά δεν θα συμβιβασθεί με το στάτους κβο γιατί έτσι υποθηκεύεται η ίδια η ύπαρξη της πατρίδας τους και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση, απλώς για να κλείσει το Κυπριακό.

Κάλεσε, επίσης, την τουρκοκυπριακή ηγεσία και την Άγκυρα να δώσουν απτά δείγματα γραφής και να αποδείξουν στην πράξη τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους ότι επιθυμούν λύση και να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών με λογικές θέσεις, εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.