Πολλοί λίγοι άνθρωποι επιλέγουν τα πλοία ως μέσο για να εξερευνήσουν τον κόσμο και να επισκεφτούν καινούργια μέρη, καθώς έχουν περιορισμένο χρόνο για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, σε πολλά μέρη του κόσμου το μέσο αυτό είναι ο μόνος κόσμος για να έρθει ένας ταξιδιώτης σε επαφή με τις ομορφιές ενός τόπου. Δείτε τους δέκα προορισμούς που ενδείκνυνται για «εν πλω» απόδραση…

1) Φιορδ, Νορβηγία

Όλο το χρόνο έντεκα σύγχρονα πλοία ξεκινούν από Βergen με κατεύθυνση προς το βορά, φτάνουν στην περιοχή Kirkenes και επιστρέφουν. Για τους ενδιαφερόμενους να εξερευνήσουν τα φιορδ της Νοβηγίας υπάρχει κρουαζιέρα έντεκα ημερών, η οποία περνά από 34 λιμάνια, ενώ εκτός από τα φιορδ μπορεί κανείς να απολαύσει τα νησιά και τα μεσαιωνικά μοναστήρια της Νορβηγίας.

2) Halong Bay, Βιετνάμ

Το Halong Bay είναι γνωστό για τα σμαραγδένια νερά του, αλλά και τα 3000 μικρά νησάκια από ασβεστόλιθο. Τα μικροσκοπικά νησάκια, αλλά και οι σπηλιές στην περιοχή δημιουργήθηκαν από τον αέρα και τα κύματα. Οι εκδρομές στην περιοχή διαρκούν 4 με 8 ώρες, ενώ το μέρος είναι ακατοίκητο, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση της ομορφιά του.

3) Αμαζόνιος, Νότιος Αμερική

Από τις περουβιανές βουνοκορφές ως τη Βραζιλία ο Αμαζόνιος έχει μήκος πάνω από 6.200 χιλιόμετρα. Συνολικά, το 1/5 του γλυκού νερού στον κόσμο είναι στον Αμαζόνιο ποταμό. Γύρω του υπάρχουν ζούγκλες και οικισμοί, ενώ το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις ως οχτώ μέρες.

4) Ποταμός Φράνκλιν, Αυστραλία

Σίγουρα το ταξίδι δεν είναι για αυτούς που φοβούνται, καθώς ο ποταμός Φράνκλιν είναι ιδιαίτερα απότομος. Ο ποταμός βρίσκεται σε ερημωμένη περιοχή της Τασμανίας και αποτελεί «Παγκόσμια Κληρονομιά», λόγω της χλωρίδας και της πανίδας της. Η πρόσβαση στην περιοχή αυτή γίνεται μόνο από το Δεκέμβρη ως το Μάρτιο.

5) ΠάρκοQuetico Provincial , Καναδάς

Είναι το κατάλληλο μέρος για να συνδυάσετε το κανό με το κάμπινγκ, ενώ μπορείτε κιόλας να ψαρέψετε. Το πάρκο αυτό είναι γνωστό για τις διαδρομές με κανό.

6) Keralas Backwaters, Ινδία

Πρόκειται για ένα δίκτυο λιμνών, θαλασσών και ακτών που είναι κατάλληλες για εξερεύνηση. Τα ξύλινα καράβια διασχίζουν τις περιοχές και περνούν πάνω από φοίνικες. Η πιο δημοφιλής κρουαζιέρα της περιοχής κρατά οχτώ ώρες.

7) Milford Sound, Νέα Ζηλανδία

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φιορδ της στη Νέα Ζηλανδία. Οι βροχές στην περιοχή είναι συχνές, ενώ η κρουαζιέρα διαρκεί 1-2 ώρες. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα , ενώ ξεχωρίζουν οι πιγκουίνοι που υπάρχουν στην περιοχή.

8) Ελληνικά Νησιά, Ελλάδα

Με περισσότερα από 1.400 νησιά η Ελλάδα έχει τις περισσότερες ακτές από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, οπότε υπάρχει πληθώρα επιλογών από το Ιόνιο και τη μικρή του βλάστηση μέχρι του «γυμνούς» βράχους στις Κυκλάδες του Αιγαίου.

9) Disko Bay, Γροιλανδία

Πρόκειται για μια ένα μέρος, στο οποίο παράγονται πάνω από είκοσι εκατομμύρια τόνοι πάγου ανά μέρα. Οι περισσότερες κρουαζιέρες προσφέρουν ταξίδι γύρω από τα φιορδ  με πάγο της περιοχής.

10) Νησιά Galapago, Εκουαδόρ

Στην περιοχή αυτή του Εκουαδόρ μπορείτε να κολυμπήσετε με τα λιοντάρια της θάλασσας ή να δείτε ένα πιγκουίνο! Η περιοχή είναι προσβάσιμη είτε με μεγάλα κρουαζιερόπλοια είτε με μικρές βάρκες.