Για «ύποπτες κινήσεις» σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι στη Γαλλία ενημερώθηκε ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, αρνήθηκε ωστόσο να μιλήσει για «διαρροή κεφαλαίων».

Η Tracfin, η υπηρεσία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα να εντοπίζει τις ύποπτες κινήσεις κεφαλαίων, ενημέρωσε τον Φρανσουά Μπαρουέν για «ύποπτες κινήσεις, όχι αναγκαστικά για διαρροή κεφαλαίων», δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο πάγωμα των λογαριασμών της οικογένειας Μπεν Αλι στη Γαλλία.

«Μια τράπεζα διαπίστωσε κινήσεις πέραν των ορίων», δήλωσε λακωνικά ο Μπαρουέν σημειώνοντας πως είναι αρμοδιότητα της Tracfin να προσφύγει στην αρμόδια δικαστική αρχή.

«Στο στάδιο αυτό, η Tracfin δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια διαδικασία, ωστόσο έχουν ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες από τρίτους», πρόσθεσε.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπεν Αλι, η Tracfin ζήτησε στις αρχές της εβδομάδας από τις γαλλικές τράπεζες να την ενημερώσουν χωρίς καθυστέρηση για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, «αγορά πολύτιμων μετάλλων, μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό κλπ».