Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 10 παραμένουν παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου σε θέρετρο παραλίας στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Περίπου εκατό διασώστες, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πυροσβεστών, έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στο περιστατικό όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν επίσης ότι ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά από την κατάρρευση, χωρίς να παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Φαίνεται πως ο πρώτος όροφος του beach bar κατέρρευσε, προκαλώντας καταστροφή στο εσωτερικό του κτιρίου και τραυματίζοντας έως και 27 άτομα.

Ένας εκπρόσωπος ενός περιφερειακού κέντρου συντονισμού έκτακτης ανάγκης δήλωσε: «Έχουμε ενεργοποιήσει τον συναγερμό έκτακτης ανάγκης ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της οροφής ενός διώροφου κτιρίου στην Avenida Cartago στην Playa de Palma, όπου άνθρωποι είναι παγιδευμένοι».

Η Playa de Palma είναι η παραλιακή περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας της Μαγιόρκας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Γερμανούς παραθεριστές.

Το πάτωμα υποχώρησε γύρω στις 8:45 μ.μ. τοπική ώρα (7:45 μ.μ. BST) την Πέμπτη, σύμφωνα με το καταλανικό ειδησεογραφικό μέσο Rac 1.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να καλέσουν μια εταιρεία γερανών για να βοηθήσει στην ανύψωση των συντριμμιών από το διώροφο κτίριο, με την έκταση των απωλειών να παραμένει ακόμα άγνωστη.

Ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού κέντρου συντονισμού έκτακτης ανάγκης δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει από την κατάρρευση του κτιρίου στην Playa de Palma σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι 12 έως 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε διάφορους βαθμούς».

Παράλληλα, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν: «Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει και περίπου είκοσι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί».

Δεν υπήρξε άμεση πληροφόρηση σχετικά με τις εθνικότητες των θυμάτων.