Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει δυσκολίες, αλλά με λίγη φαντασία όλα μπορούν να γίνουν. Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο, ο σεφ Hugh Scick, αντί να στεγάσει το εστιατόριό του σε ένα πολυτελές και ακριβό οικοδόμημα, προτίμησε να σερβίρει τα πιάτα του πάνω σε ένα λεωφορείο!

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει είναι να μετατρέψει ένα κίτρινο όχημα, που αρχικά χρησιμοποιούνταν ως σχολικό λεωφορείο, σε ένα μαύρο γυαλιστερό όχημα, ώστε να προσεγγίζει κόσμο. Εάν δε, νομίζετε ότι τα φαγητά που προσφέρονται είναι ανάλογα των δικών μας «βρόμικων», μάθετε ότι η κουζίνα έχει και γκουρμέ εδέσματα από τη γαλλική κουζίνα, ενώ οι τιμές είναι αρκετά μειωμένες.

Το αντισυμβατικό εστιατόριο του Hugh Scick, με τίτλο «Le Truc» έχει θέσεις για δώδεκα άτομα στο εσωτερικό του. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου σκοπεύει να ανοίξει ακόμη ένα κινητό εστιατόριο, κοντά στο «Le Truc», αφού αυτή του η κίνηση του έχει αποφέρει κέρδη.

Εάν πάλι, θέλετε να απολαύσετε σε λεωφορείο το φαγητό σας, αλλά είστε χορτοφάγοι, τότε στο Λονδίνο υπάρχει το «The Rootmaster Bustaurant», το οποίο «έκλεψε» την ιδέα του Scick. Η χωρητικότητα του είναι περίπου για 30 άτομα, ενώ ο χώρος διατίθεται για prive πάρτι και γενέθλια!