Ο τραγουδιστής, Κεντζί Ζιράκ, εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό στο στήθος του, χωρίς όμως να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που έχουν προκύψει είναι πολλά και ακόμα δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις που μπορούν να πείσουν την αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη. Ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι αυτοτραυματίστηκε έπειτα από κακό χειρισμό ενός όπλου, αλλά οι Αρχές έχουν ξεκινήσει, ήδη, έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «dailymail», ο πυροβολισμός ακούστηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή Biscarrosse της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Οι αστυνομικοί έφτασαν γύρω στις 6:40 π.μ. και βρήκαν 20 άτομα στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο Ζιράκ, οι μαρτυρίες τους όμως ήταν συγκεχυμένες, ενώ μερικοί ισχυρίστηκαν ότι… δεν είχε συμβεί τίποτα.

«Είναι δικό του όπλο;»

Το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε αρκετές ώρες αργότερα κρυμμένο σε ένα χαντάκι, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται, αφού, αν τελικά ο τραγουδιστής το είχε χρησιμοποιήσει μόνος του κατά λάθος, δεν υπήρχε λόγος να το απομακρύνει κάποιος άλλος από το σημείο. Στις πρώτες δηλώσεις του στους αστυνομικούς, ο Κεντζί Ζιράκ, που είχε τις αισθήσεις του όταν πυροβολήθηκε, ισχυρίστηκε πως αγόρασε μόνος του το όπλο την Κυριακή, 21 Απριλίου, σε μία υπαίθρια αγορά, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως ίσως ο Ζιράκ να θέλει να προστατεύσει κάποιον.

Συγκεχυμένες μαρτυρίες

Ο Κεντζί Ζιράκ θα πρέπει μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του να δώσει μία αναλυτική κατάθεση στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να πει μόνο λίγα λόγια, λίγο πριν την εγχείρισή του.

Η σύντροφός του και οι συγγενείς του έδωσαν, επίσης, κατάθεση χθες και θα πρέπει να εξακριβωθεί ότι συμφωνούν όλες οι εκδοχές. Τα χέρια του τραγουδιστή καθώς και της συντρόφου του εξετάστηκαν, επίσης, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν υπολείμματα πυρίτιδας.

Ο Ζιράκ είναι πατέρας ενός παιδιού. Έγινε για πρώτη φορά γνωστός το 2013 μετά τη διασκευή ενός τραγουδιού του ράπερ Gims. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το «The Voice» της Γαλλίας. Έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το «L’École de la Vie» (The School of Life) το 2022. Οι επιτυχίες του Color Gitano και Andalouse έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Πώς πυροβολήθηκε ο γάλλος νικητής του «The Voice»

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο

Οι ερευνητές, στους οποίους δεν έχει προς το παρόν καταθέσει, δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση των ερευνών.

Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει και ερευνούσαν το πρωί τον χώρο του καταυλισμού στο Μπισκαρός, στις ακτές του Ατλαντικού, όπου βρισκόταν ο τραγουδιστής κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτού αποχωρήσουν από το σημείο νωρίς το απόγευμα, όπως διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του AFP.

«Δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

«Δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είναι ένα ατύχημα. Έπαιζε με το όπλο» και εκείνο εκπυρσοκρότησε, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Εμίλιο, ένας 60χρονος, που δήλωσε πως είναι θείος του.

«Παίζαμε κιθάρα, ήρεμοι. Ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, οποιαδήποτε ώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια συνάθροιση την προηγούμενη νύχτα.

Γύρω στις 05.30 σήμερα (τοπική ώρα), οι αστυνομικοί κλήθηκαν για έναν άνδρα που είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα. Όταν έφθασαν στο σημείο, ο τραγουδιστής είχε ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή, οδικώς, με κατεύθυνση το Μπορντό, σε απόσταση περίπου μιας ώρας.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα και πυροσβέστες αναφέρουν πως η ζωή του δεν κινδύνευσε ποτέ, σε αντίθεση με τις πρώτες ενδείξεις. Οι πυροσβέστες έκαναν λόγο για ένα «σοβαρό τραύμα».

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα, ωστόσο η γαλλική δικαιοσύνη ανέφερε πως δεν μπορεί προς το παρόν να παράσχει καμία πληροφορία σχετικά με το περιστατικό.