Καταρρακτώδεις βροχές και σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν σκηνές Αποκάλυψης στο Ντουμπάι. Στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, εκατοντάδες ταξιδιώτες συνωστίζονται για να εγκαταλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τον προορισμό των διακοπών τους. Η συνυφασμένη με την πολυτέλεια πόλη είναι βυθισμένη κάτω από το νερό. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι πλημμύρισε, πτήσεις ακυρώθηκαν ή άλλαξαν πορεία, με τα προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σχεδόν 50 πτήσεις από και προς το Ντουμπάι έχουν ακυρωθεί, ενώ σοκαριστικό βίντεο δείχνει πολλά αεροπλάνα να διαπερνούν το νερό στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το πιο πολυσύχναστο για διεθνή ταξίδια. Το νερό σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και πέρασε μέσα από πολυτελή εμπορικά κέντρα, ενώ αγοραστές με επώνυμα ρούχα στα χέρια κολυμπούσαν στο νερό. Άνεμοι πέταξαν έπιπλα από μπαλκόνια, ενώ ο ουρανός έγινε μαύρος με αποκαλυπτικά βίντεο να δείχνουν κεραυνούς κάθε λίγα δευτερόλεπτα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο influencer Jordan έκανε live μετάδοση εγκλωβισμένος στην πλημμυρισμένη Rolls Royce του. «Τώρα είμαι κι εγώ κάτω από το νερό, όπως όλοι οι φίλοι μου στα κρυπτονομίσματα», λέει, χρησιμοποιώντας μια φράση που χρησιμοποιείται για όσους επενδυτές έχουν χάσει τα χρήματά τους. Σε άλλους δρόμους που τώρα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, πανάκριβα muscle cars και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι παρατημένα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους έφυγαν με φουσκωτές βάρκες των σωστικών συνεργείων. Τα κύματα (!) του νερού αποκαλύπτουν τα έπιπλα που ο αέρας σήκωσε από μπαλκόνια πολυτελών διαμερισμάτων.

Τα σχολεία στα επτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκλεισαν και πολλοί εργαζόμενοι δούλεψαν εκτάκτως από το σπίτι. Ανάλογες εικόνες απαθανατίστηκαν στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία.

Στο γειτονικό Ομάν, ένα σουλτανάτο που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της χώρας. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται περίπου 10 μαθητές που παρασύρθηκαν μαζί με όχημα κι έναν ενήλικα.

☔ Απίστευτα βίντεο από το πλημμυρισμένο Ντουμπάι έστειλαν στο Newsbeast φίλοι αναγνώστες που βρίσκονται εκεί! Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν σκηνές Αποκάλυψης στο Ντουμπάι, στο διεθνές αεροδρόμιο του οποίου τα αεροπλάνα περισσότερο προσθαλασσώνονται παρά προσγειώνονται και εκατοντάδες ταξιδιώτες συνωστίζονται για να εγκαταλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τη χώρα.#dubai #ντουμπάι

Posted by newsbeast on Wednesday, April 17, 2024

Το Newsbeast εξασφάλισε βίντεο από κατοίκους του Ντουμπάι, που δείχνουν πλημμυρισμένα εμπορικά κέντρα, σταθμούς μετρό αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο που μετατράπηκε σε θάλασσα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirate Airlines ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν η κακοκαιρία και η κατάσταση των δρόμων.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι την Τετάρτη, ανακοίνωσε το Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.