Οεπικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ, αναχωρεί σήμερα για την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Λαπίντ «θα αναχωρήσει απόψε για μια διπλωματική επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια της οποίας θα συναντήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της (σ.σ. αμερικανικής) κυβέρνησης», μεταξύ των οποίων τον αμερικανό υπουργό εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ανέφερε το κόμμα του, το Γες Ατίντ.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τη στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την πλευρά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι τεταμένες εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Λαπίντ θα συναντήσει επίσης, μεταξύ άλλων και τον επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σούμερ είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ ενώ εκείνος είχε ασκήσει και πολύ σκληρή κριτική στον Νετανιάχου.