Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η στυγερή δολοφονία μιας 20χρονης κοπέλας στη Σουηδία από τον 22χρονο Σομαλό σύντροφό της, επειδή η μητέρα του δεν την ενέκρινε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, σκότωσε τη Saga Forsgren Elneborg, μέσα στο σπίτι τους, πιθανότατα με το καλώδιο ενός πορτατίφ, επειδή ντρεπόταν να γνωρίσει στη μητέρα του μια γυναίκα λευκή διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας. 

Η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος στο παιδί τους, όταν ο 22χρονος αποφάσισε να τη σκοτώσει. 

Η αστυνομία δημοσίευσε μια έκθεση χιλίων σελίδων που περιείχε φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος στην κρεβατοκάμαρα με το πτώμα της κοπέλας να κείτεται δίπλα στο κρεβάτι της.

Η εισαγγελέας Elisabeth Anderson, ανέφερε στην αγόρευσή της κατά τη διάρκεια της δίκης ότι «ο Mohamedamin Abdirisek Ibrahim σκότωσε τη Saga Forsgren Elneborg, αφού τη στραγγάλισε, πιέζοντας ασφυκτικά τον λαιμό της με ένα καλώδιο λάμπας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η δολοφονία της κοπέλας ήταν «ζήτημα τιμής» για τον Σομαλό, ο οποίος αναγκάστηκε να τη σκοτώσει επειδή «κουβαλούσε» το παιδί του προκειμένου «να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του».

Σε γραπτά μηνύματα που είχε στείλει ο Mohamedamin στην 20χρονη Saga το βράδυ της δολοφονίας της, της έλεγε πως θα πει στους συγγενείς του για τη σχέση και το μωρό τους. «Νιώθω σαν να ακούω τους παλμούς της καρδιάς μου μέχρι το στομάχι μου» της έγραφε, μεταφέροντάς της τη νευρικότητά του.

Από την πλευρά της, η 20χρονη κοπέλα προσπάθησε να τον καθησυχάσει και του υποσχέθηκε ότι όλα «θα πάνε καλά».

Στο τελευταίο μήνυμά του, ο 22χρονος Σομαλός υποστήριζε ότι εκμυστηρεύτηκε τη σχέση του σε ένα άτομο. Όλα τα επόμενα μηνύματα της Saga, για το πώς είναι, έμειναν αναπάντητα.

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η οικογένεια του Σομαλού εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στη δολοφονία της 20χρονης Σουηδής ερωμένης του, επισημαίνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.