Καθώς το ιατρείο του καταστράφηκε κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Παλαιστίνιος οδοντίατρος Νατζάτ Σακρ κατάφερε να βγάλει τον εξοπλισμό του μέσα από τα χαλάσματα και να στήσει μια σκηνή για να δέχεται και πάλι τους ασθενείς του.

«Περίπου το 80% της δουλειάς μας αφορά θεραπείες απονεύρωσης. Όσο για αναισθησία, έχω ακόμα, αλλά μου τελειώνει», δήλωσε.

Ο Σακρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ άρχισε μόλις να δέχεται ασθενείς στο αυτοσχέδιο ιατρείο που άνοιξε σε σκηνή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

«Ύστερα από έξι μήνες πολέμου, αποφάσισα ότι πρέπει να συνεχίσω να εργάζομαι. Φυσικά, το (οδοντιατρικό) κέντρο μου καταστράφηκε από τον βομβαρδισμό – ο κόμβος της Νουσεϊράτ αποτέλεσε κατ’ επανάληψη στόχο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο ιατρείο», δήλωσε.

«Πήρα μια από τις οδοντιατρικές καρέκλες από το ιατρείο και ήρθα εδώ και έστησα μια σκηνή. Κατάφερα να βγάλω μέρος του εξοπλισμού από τα χαλάσματα αφού (το κέντρο) αποτέλεσε στόχο και τα μετέφερα όλα με (ένα τρίκυκλο) tuk-tuk από την κλινική εδώ».

Το Ισραήλ έχει σχεδόν ισοπεδώσει τη Λωρίδα της Γάζας από τότε που εξαπέλυσε επίθεση ως απάντηση στην επίθεση ενόπλων υπό τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τα πτυχία του Σακρ κρέμονται περήφανα από τους πασσάλους της σκηνής. «Έχω πολλά πτυχία για τα οποία εργάστηκα σκληρά, τα άρπαξα από το (κατεστραμμένο) ιατρείο μου, θεώρησα ότι πρέπει να τα έχω εδώ, κρεμασμένα πίσω μου», δήλωσε.