Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Kristine S. Ervin έζησε μια ασύλληπτη ιστορία τρόμου, ελπίζοντας και προσευχόμενη να πιαστούν τα δύο «τέρατα», που απήγαγαν, βίασαν και δολοφόνησαν βάναυσα τη μητέρα της τον Απρίλιο του 1986.

Ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και εκδίκηση επιτέλους.

Ήταν οκτώ χρονών, όταν η ζωή της Kathy Sue Engle αφαιρέθηκε βίαια, όπως θυμάται για τη μητέρα της η Ervin, που περιέγραψε το έγκλημα που συγκλόνισε τον κόσμο της στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Rabbit Heart: A Mother’s Murder, a Daughter’s Story».

«Καθώς έμαθα την έκταση του πόνου της, του βιασμού της και του φόβου της, ήθελα να σε πληγώσω περισσότερο. Ήθελα να σε κάνω να αιμορραγείς», γράφει απευθυνόμενη στους δολοφόνους της μητέρας της.

Είκοσι οκτώ ώρες μετά την απαγωγή της Ένγκλ έξω από ένα εμπορικό κέντρο της Οκλαχόμα Σίτι, το αυτοκίνητό της βρέθηκε 390 μίλια μακριά στο Νέο Μεξικό, όπου εντοπίστηκαν τα ματωμένα και σκισμένα ρούχα της μαζί με ανδρικό DNA.

Επτά ημέρες αργότερα βρέθηκε το γυμνό, δεμένο και αποσυντεθειμένο σώμα της Engle σε ένα κοίτασμα πετρελαίου στα δυτικά σύνορα της Οκλαχόμα.

Εντοπίστηκε μπρούμυτα με τα χέρια δεμένα, ο λαιμός της είχε κοπεί από πίσω, ενώ τα χαρακτηριστικά της είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, κατασπαρασσόμενα από άγρια ζώα.

Οι δολοφόνοι, Steven A. Boerner, 33 ετών, και ο Kyle Richard Eckardt, 44 ετών, εντοπίστηκαν τελικά το 2008.

Ο Boerner, που ήταν από καιρό νεκρός, ήταν πρώην κατάδικος στο Μίσιγκαν και ο Eckardt ήταν ήδη στη φυλακή για ένα άσχετο έγκλημα.

Ο Boerner συνδέθηκε με το έγκλημα μέσω ενός παλιού δακτυλικού αποτυπώματος, που βρέθηκε στο τιμόνι του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου της μητέρας της Ervin.

Τα στοιχεία του DNA χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του Eckardt, του βιαστή, o οποίος πλέον εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο.

Η Ervin χρειάστηκε αρκετό καιρό, για να μετατρέψει τα έντονα συναισθήματά της σε απομνημονεύματα και μπορεί κανείς σχεδόν να νιώσει τον πόνο και τον φόβο που ένιωσε, αν τα διαβάσει.

«Έχω τα χαρακτηριστικά της μητέρας μου: το μακρύ της πρόσωπο, τη λεπτή της σιλουέτα. Μεγάλωσα και αναρωτιόμουν αν οι άντρες θα με αναγνώριζαν, αν θα έψαχναν για το κορίτσι που μοιάζει με τη γυναίκα που σκότωσαν», γράφει.