Γλίτωσε τη φυλακή μια 25χρονη παντρεμένη καθηγήτρια στις ΗΠΑ, που έκανε σεξ με 16χρονο μαθητή της, αφού κρίθηκε ένοχη για το συμβάν και της επιβλήθηκαν 2 χρόνια με αναστολή, διοικητικό πρόστιμο 700 δολαρίων, ενώ καταγράφηκε και στη λίστα των καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα για 10 χρόνια.

Η ΜακΚίνα Κίντρεντ ήταν καθηγήτρια στο λύκειο Central Valley της Ουάσινγκτον, όταν ξεκίνησε η επαφή της με τον έφηβο μαθητή τον Ιούνιο του 2022. Ο 16χρονος είχε βρει το προφίλ της στο Instagram και έτσι άρχισε η μεταξύ τους επικοινωνία μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Spokeman-Review».

Αργότερα το ίδιο έτος, η εκπαιδευτικός κάλεσε τον έφηβο στο σπίτι της, όπου έκαναν σεξ, σε περίοδο που ο σύζυγός της έλειπε για κυνήγι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «New York Post».

Οι φήμες για τη σχέση τους άρχισαν να ακούγονται, προκαλώντας την εκκίνηση των ερευνών, αλλά η Κίντρεντ όσο και ο έφηβος εκείνη την εποχή είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση.

Έπειτα οι Αρχές πίεσαν τον 16χρονο, που παραδέχτηκε την επαφή, ενώ ελέγχθηκαν και οι συνομιλίες τους στα social media. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Κίντρεντ έστειλε αρκετά μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα στον έφηβο, όπως ανέφερε προηγουμένως η ιστοσελίδα «KHQ». «Θα ήθελα να είσαι στο δωμάτιό μου», «Όταν άλλα κορίτσια μιλούσαν για σένα στην τάξη μου, ένιωθα να θυμώνω», «Μου αρέσει πραγματικά να με αγγίζεις» είναι κάποια από τα μηνύματα που φαίνεται να του έστειλε.

Η ΜακΚίνα Κίντρεντ δήλωσε ένοχη την Πέμπτη στις τροποποιημένες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση δευτέρου βαθμού με ανήλικο και επικοινωνία με ανήλικο για ανήθικους σκοπούς, ζητώντας συγγνώμη.

Η Κίντρεντ, η οποία είναι ελεύθερη με εγγύηση από τη σύλληψή της το 2022, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια με αναστολή, της επιβλήθηκαν 700 δολάρια σε πρόστιμα και τέλος διατάχθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης για 10 χρόνια.

Η μητέρα του νεαρού ισχυρίστηκε ότι η Κίντρεντ επιβαλλόταν στον γιο της με «καταχρηστική συμπεριφορά» και είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα και στο σχολείο: «Το φως που κουβαλούσε έχει σβήσει», δήλωσε η μητέρα.

Η Kindred ζήτησε συγγνώμη από τον έφηβο και την οικογένειά του, αναγνωρίζοντας τον πόνο που προκάλεσε. «Ξέρω ότι αυτός ο τελευταίος χρόνος ήταν απίστευτα δύσκολος για όλους τους εμπλεκόμενους. Ως αποτέλεσμα των πράξεών μου, έχασα την καριέρα μου, πολύτιμες φιλίες, ελευθερίες και απογοήτευσα αμέτρητους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν», είπε στο δικαστήριο και συνέχισε: «Η ψυχική μου υγεία έχει επίσης επηρεαστεί σημαντικά από αυτό το γεγονός. Ντρέπομαι βαθύτατα για τον πόνο που προκάλεσα».

Μετά τη σύλληψή της, η Κίντρεντ άρχισε να επισκέπτεται οικειοθελώς έναν σύμβουλο για την ψυχική της υγεία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Spokesman-Review».

Ο σύμβουλος της Κίντρεντ δήλωσε ότι η ψυχική υγεία, η κατάθλιψη, το άγχος και τα συζυγικά προβλήματα της δασκάλας δεν αποτελούσαν δικαιολογία για τα εγκλήματά της, αλλά συνέβαλαν σε αυτά: «Έχει υποστεί σοβαρές παράπλευρες συνέπειες», κατέληξε ο ίδιος.