«Παγωμένη» παρακολουθεί η κοινωνία της Κολομβίας ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν σκύλο να είναι δεμένος σε κολώνα φωτισμού με μονωτική ταινία. Το δύστυχο δίποδο το έδεσε ένας οργισμένος γείτονας, επειδή ουρούσε συχνά στον κήπο του.

Στις τρομακτικές εικόνες, «γροθιά στο στομάχι», διακρίνεται ο Ντόκι, όπως λέγεται το τετράχρονο σκυλάκιι, φιμωμένο και δεμένο με ταινία συσκευασίας στην κολώνα. Ο άντρας γύρισε όλη την κακοποίηση του ζώου στην κάμερα, σε μια εκδικητική προσπάθεια να δώσει ένα μάθημα στη γειτόνισσά του. Σύμφωνα με τον άνδρα, ο νεαρός σκύλος έκανε την ανάγκη του και κατούρησε μπροστά από το σπίτι του κάθε μέρα.

Στο βίντεο, λέει: «Είπα στην ιδιοκτήτρια γι’ αυτό και ρώτησα αν μπορούσε να κρατήσει το μικρό σκυλάκι με λουρί, αλλά δεν τον έδεσαν». Στη συνέχεια, ο άνδρας πρόσθεσε ότι έδεσε το μικρό σκυλί στη θέση για να δείξει «πώς πρέπει να δένεται ένας άγνωστος σκύλος».

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο για να σώσει το σκυλάκι το Σάββατο στο χωριό Λα Τσάβα της Κολομβίας. Ο κτηνίατρος, Χόρχε Λουίς Γκονζάλες, είπε ότι ο Ντόκι υπέστη συναισθηματική δυσφορία ως αποτέλεσμα των σκληρών ενεργειών και επειδή δεν μπόρεσε να γαυγίσει.

Προέτρεψε τις αρχές να οδηγήσουν τον άνδρα που ευθύνεται για την παράλογη πράξη να αντιμετωπίσει τη μέγιστη τιμωρία.

Ο Γκονζάλες είπε: «Του κόλλησαν με ταινία το στόμα, το μικρό ζώο φαίνεται σαφώς όιτι έχει κακομεταχειριστεί». «Ο νόμος ορίζει ότι τα ζώα είναι αισθανόμενα όντα.Λαμβάνουμε μέτρα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη τιμωρία».

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον ύποπτο και ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη σύλληψή του καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταδίδει η THESUN.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, συνταγματάρχης Λουίς Αλεχάντρο Κουμπίλος Κανσελάδο, από την πλευρά του δήλωσε: «Τώρα έχουμε εντοπίσει το άτομο που διέπραξε αυτή την κατακριτέα και θλιβερή πράξη. «Περιμένουμε από την Εισαγγελία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη αυτού του ατόμου».

Ένας ντόπιος είπε: «Δεν φταίει ο σκύλος. Έπρεπε να μαζέψει (σ.σ ο άντρας) ό,τι έκανε ο σκύλος έξω από το σπίτι του και να το είχε πάει στο σπίτι της γυναίκας. Το πρόβλημα θα τελείωνε».