Μια γάτα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μια ιαπωνική πόλη.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ένας εκ των υπαλλήλων σε εργοστάσιο επιματάλλωσης στη Φουκουγιάμα της δυτικής Ιαπωνίας, φτάνοντας στην εργασία του παρατήρησε στο πάτωμα κάποια καφέ ίχνη από πατούσες γάτας, που οδηγούσαν μακριά από μια δεξαμενή με εξασθενές χρώμιο, ουσία που θεωρείται εξαιρετικά καρκινογόνα.

Αν η συγκεκριμένη ουσία έρθει σε επαφή με το δέρμα ενδέχεται να προκαλέσει φλεγμονή, ενώ η εισπνοή της μπορεί να επιφέρει αναπνευστικά προβλήματα. Για να χειριστούν την ουσία οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο φορούν μάσκες και γάντια, όπως αναφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

Η κάμερα ασφαλείας του χώρου δείχνει τη γάτα να φεύγει από το εργοστάσιο μετά την πτώση της στο δοχείο με το εξασθενές χρώμιο, αν και η «βουτιά» του ζώου δεν έχει καταγραφεί στο βίντεο. Πάντως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει πέσει μέσα στη βάθους τριών μέτρων δεξαμενή.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία, τον δήμο και τους πολίτες που ζουν κοντά στο εργοστάσιό μας», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας Nomura Plating Fukuyama Factory.

«Το περιστατικό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να λάβουμε μέτρα την αποτροπή της εισόδου μικρών ζώων, όπως γάτες, στις εγκαταστάσεις μας, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει μέχρι σήμερα» είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η γάτα δεν έχει ακόμη εντοπιστεί με τις αρχές να έχουν προειδοποιήσει τους ντόπιους ώστε να κρατήσουν αποστάσεις στην περίπτωση που δουν μια γάτα με περίεργη εμφάνιση.

Ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο για τη γάτα «εισβολέα», σύμφωνα με αξιωματούχους της Φουκουγιάμα, είναι ότι έχει ήδη πεθάνει από την επαφή της με το επικίνδυνο χημικό στοιχείο.