Μάχη δίνει ένα αγοράκι 3 ετών προκειμένου να τραφεί, καθώς τρομοκρατείται κάθε φορά που βλέπει ή γεύεται το φαγητό, με αποτέλεσμα να μην έχει φάει κανονικά από το στόμα για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Oliver Taylor από το Pensby της Βρετανίας σε ηλικία 2 ετών διαγνώστηκε με υποσιτισμό και αφυδάτωση, ενώ έχει και αυτισμό. Οι γιατροί έκαναν εξετάσεις και συνειδητοποίησαν ότι παράλληλα πάσχει από τη σπάνια ασθένεια που ονομάζεται διαταραχή περιοριστικής πρόσληψης τροφής (ARFID).

Σύμφωνα με τη New York Post, η συγκεκριμένη διαταραχή χαρακτηρίζεται από φόβο για το φαγητό ή «έντονη αρνητική αντίδραση» στη γεύση, την υφή ή το χρώμα του φαγητού. Επίσης, οι γιατροί θεωρούν ότι συνδέεται με τον αυτισμό του αγοριού, οπότε δεν είναι σίγουροι αν θα μπορέσει στο μέλλον να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πάθησή του.

«Πρόκειται για διατροφική διαταραχή. Για τον Oliver, ο οποίος είναι επίσης αυτιστικός, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με αισθητηριακά ζητήματα και φόβο. Είναι απολύτως τρομοκρατημένος με το φαγητό», είπε η μητέρα του, Emma Taylor.

Ο μικρός προκειμένου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα πέρασε μεγάλο μέρος του 2023 συνδεδεμένος με μηχανήματα σίτισης, ενώ λάμβανε την τροφή από σωληνάκι, για τουλάχιστον 10 ώρες τη μέρα.

Τον περασμένο Απρίλιο τοποθετήθηκε μόνιμος σωλήνας στο στομάχι του, ενώ επισκέπτεται τακτικά διαιτολόγο, που τον βοηθά να νικήσει τον φόβο του για το φαγητό.

«Σε 12 μήνες κατάφερε να πάρει το ένα τρίτο του βάρους του χάρη στη σίτιση με σωλήνα, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο στον ίδιο και στην οικογένειά μας. Εξακολουθεί να στεναχωριέται πολύ γύρω από το φαγητό και χάνουμε πολλά πράγματα, όπως τα οικογενειακά γεύματα και τα πάρτι γενεθλίων», πρόσθεσε η μητέρα του αγοριού.

Πλέον, η Emma δίνει μάχη για να φροντίσει τον γιό της, ενώ θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη συγκεκριμένη πάθηση, που αντιμετωπίζεται δύσκολα.