Ο Μπράιαν Τζόνσον, ο βιοχάκερ του Λος Άντζελες, ο οποίος επενδύει δυο εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης, ισχυρίζεται, με ένα βίντεο στο YouΤube, ότι νίκησε τη φαλάκρα και το γκριζάρισμα των μαλλιών.

«Γενετικά θα έπρεπε να ήμουν φαλακρός», δήλωσε ο 46χρονος στην αρχή του βίντεο, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει 505.000 προβολές.

Ο γκουρού της τεχνολογίας καθήλωσε τους χρήστες του YouΤube με τις τρεις τακτικές που χρησιμοποιεί και αποτελούν μια ρουτίνα του προγράμματος «Project Blueprint» με στόχο να μείνει για πάντα νέος.

«Η καλύτερη στιγμή για να δουλέψετε με τα μαλλιά σας είναι πριν αρχίσετε να τα χάνετε», είπε ο Τζόνσον, λέγοντας στους ακολούθους του ότι από τα 20 τους χρόνια πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, ώστε να μην αρχίσουν να λεπταίνουν οι τρίχες ή να πέφτουν.

Θεραπεία με κόκκινο φως

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Τζόνσον κάθε πρωί για να έχει πυκνά μαλλιά είναι η θεραπεία με κόκκινο φως.

Ο γκουρού της τεχνολογίας φοράει ένα καπέλο θεραπείας με κόκκινο φως που λειτουργεί με μπαταρία για έξι λεπτά και ισχυρίζεται ότι η συσκευή «αυξάνει τη ροή του αίματος και παράλληλα διεγείρει τη δραστηριότητα των τριχοθυλακίων».

Συμπλήρωσε ότι «οι μελέτες για το καπέλο είναι πολύ καλές» και, ενώ δεν είναι η πιο ισχυρή τακτική στο πρωτόκολλο υγείας των μαλλιών του, όταν το συνδυάζει με άλλες θεραπείες είναι χρήσιμο.

Τοπική θεραπεία

Αφού χρησιμοποιήσει το κόκκινο καπέλο του, ο Τζόνσον εφαρμόζει μια τοπική θεραπεία κάθε πρωί.

«Εφαρμόζω αυτό το σκεύασμα στο τριχωτό της κεφαλής μου σε καθημερινή βάση», δήλωσε.

«Πιθανότατα έχετε ακούσει για τοπικά φάρμακα, όπως το Rogaine και το Minoxidil 5% – και τα δύο είναι αποτελεσματικά».

Ωστόσο, ο Τζόνσον χρησιμοποιεί ένα ειδικό σκεύασμα φτιαγμένο από τα ακόλουθα συστατικά: καφεΐνη USP 1%, φιναστερίφη USP 0,25%, μινοξιδίλη USP 5%, αζελαϊκό οξύ 1,5%, δικλοφενάκη 0,5%, λάδι τσαγιού 5%, Rosemary Oil 0,37%, Ginko Biloba 0,05%, βιοτίνη 0,01% και μελατονίνη USP 0,0033%.

Τόνισε ότι οι άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν αυτή τη φόρμουλα μία φορά το πρωί και μία το βράδυ για μια πιο επιθετική στρατηγική ανάπτυξης μαλλιών.

Microneedling

Ο Τζόνσον είναι επίσης υποστηρικτής του microneedling, το οποίο χρησιμοποιεί για να ενισχύει τα αποτελέσματα τοπικά.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένας φροντιστής υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιεί έναν κύλινδρο με μικρές λεπτές βελόνες, τον οποίο μετακινεί πάνω από περιοχές με απώλεια μαλλιών, για να δημιουργήσει τρυπήματα στο δέρμα. Πιστεύεται ότι οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από τις βελόνες βοηθούν στην πρόκληση της τριχοφυΐας.

Ο Τζόνσον παραδέχτηκε ότι δεν ήταν συνεπής με το microneedling, καθώς έκανε επίσης μια εξειδικευμένη ένεση πλάσματος, πλούσια σε αιμοπετάλια (PRP) και δεν ήθελε να προκαλέσει μεγάλο τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής του.

Ωστόσο, είπε στους θεατές ότι το microneedling είναι αποτελεσματικό.

Ο Τζόνσον αποκάλυψε, επίσης, ότι υποβάλλεται σε δοκιμαστική θεραπεία με λέιζερ, ενώ θα κρατά τους ακολούθους του ενημερωμένους για τα αποτελέσματα.

Αναστροφή γκρίζων μαλλιών

Εντωμεταξύ, ο Τζόνσον αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση των γκριζαρισμένων μαλλιών.

Ο βιοχάκερ που προσπαθεί να νικήσει τη γήρανση άρχισε να γκριζάρει στα 20 του χρόνια όταν οι πρώτες άσπρες τρίχες εμφανίστηκαν στους κροτάφους του. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο τρόπος ζωής του μπορεί να συνέβαλε σε αυτό.

«Ήταν μια τρελή στιγμή στη ζωή μου», θυμάται.

«Έφτιαχνα το Braintree, το Venmo, είχα τρία μικρά μωρά, ήμουν σε μια δύσκολη σχέση και προσπαθούσα να μυηθώ στη θρησκεία… πολλά συμβαίνουν», είπε αποκαλύπτοντας ότι είχε κατάθλιψη.

Είπε ότι από τα 30 έως τα 40 ήταν «βασικά όλος γκρίζος».

Ο Τζόνσον ανέφερε ότι, ενώ κάποτε έβαφε τα μαλλιά του σε ένα κομμωτήριο, τώρα χρησιμοποιεί δύο προϊόντα για να καταπολεμήσει τις άσπρες τρίχες.

Τα δύο προϊόντα που χρησιμοποιεί είναι το GR7, μια θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και κατά του γκριζαρίσματος που εφαρμόζει τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και το Mayraki, ένα σκούρο φυτικό εκχύλισμα που εφαρμόζει μία φορά την εβδομάδα.

«Κάναμε βιοψία στα μαλλιά μου, κοιτάξαμε κάτω από το μικροσκόπιο και είδαμε ότι το χρώμα παράγεται κάτω από το τριχωτό της κεφαλής – έτσι λειτουργεί στην πραγματικότητα», εξήγησε.

Είπε, επίσης, ότι όσοι αισθάνονται καταβεβλημένοι από θεραπείες τριχόπτωσης και δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας 5% Romaine ή τη γενική έκδοση της μινοξιδίλης.

«Δεν χρειάζεστε την εκτεταμένη σύνθεση που διαθέτω», είπε στο τέλος.