Διαμαρτυρία για τoν θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι έχει προγραμματιστεί να γίνει το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Ψυχικό (Αθήνα). Το κάλεσμα για τη σιωπηλή διαμαρτυρία, που θα αρχίσει στις 18:30, έχει αναρτηθεί στα social media.

Η μητέρα και ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι πληροφορήθηκαν από τη σωφρονιστική αποικία όπου είχε φυλακιστεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ότι πέθανε την Παρασκευή από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου».

Εντοπίστηκε η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι – Φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας

Παράλληλα, τέλος φαίνεται πώς μπήκε στο θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι. Σε δημοσίευμα της Novaya Gazeta Europe υποστηρίζεται ότι αυτή εντοπίστηκε και φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας και μώλωπες, που προκλήθηκαν όταν τον εξανάγκαζαν να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ υπέστη κάποιου είδους κρίση.

Η ανεξάρτητη εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, που βρέθηκε κοντά στη σωφρονιστική αποικία, όπου βρισκόταν έγκλειστος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. Ο τραυματιοφορέας αναφέρει ότι το σώμα του Ναβάλνι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ υπό αστυνομική φύλαξη.