Ο Alexander «Nico» Fanjul, ο γιος του βαρόνου της ζάχαρης, Alexander Fanjul, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για στραγγαλισμό, το βράδυ της Δευτέρας στο Palm Beach της Φλόριντα.

Η οικογένεια του Fanjul έχει την Florida Crystals και την Fanjul Corp, τον όμιλο ζάχαρης και ακινήτων στις ΗΠΑ και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά που έλαβε η «Page Six», αστυνομικοί του Παλμ Μπιτς έφτασαν στο σπίτι του στις 23:00, όταν ένας γείτονας κάλεσε την αστυνομία, αφού άκουσε μια γυναίκα να ουρλιάζει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, άκουσαν τη γυναίκα να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση: «Φύγε από πάνω μου!». Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κατηγορούμενος κληρονόμος στεκόταν πάνω από τη γυναίκα, που βρισκόταν σε αμυντική εμβρυακή στάση. Ένας από τους αστυνομικούς είδε το πρόσωπό της να αιμορραγεί, όπως ανέφερε η έκθεση. Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι είχε δεχτεί σωματική επίθεση από τον Fanjul και νόμιζε ότι θα πέθαινε. Όπως είπε η σύντροφος του επιχειρηματία στην αστυνομία, το ζευγάρι είχε δειπνήσει νωρίτερα στο ψητοπωλείο Flagler του ξενοδοχείου Breakers, όταν ο πλούσιος Fanjul «εξοργίστηκε, επειδή οι δυο τους κάθονταν δίπλα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων στο εστιατόριο».

Η αναφορά συνεχίζει ότι μετά το δείπνο, «ο Fanjul εξοργιζόταν όλο και περισσότερο, ενώ εξακολουθούσε να κάνει λόγο για το πόσο τον απογοήτευσε το εστιατόριο». Από την πλευρά του εστιατορίου, πάντως, διαψεύδουν στην «Page Six», ή μπορεί και να μην… αντιλήφθηκαν το περιστατικό: «Δεν έχουμε κανένα περιστατικό όπως περιγράφετε και δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε». Την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι και ενώ βρίσκονταν απ’ έξω, η γυναίκα φέρεται να είπε στον Fanjul να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα αυτό. Τότε εκείνος άρχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο με κλειστή γροθιά, προκαλώντας της μώλωπες, αιμορραγία και πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου. Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι στη συνέχεια «εξακολούθησε να τη χτυπά με μανία στο πρόσωπο ασταμάτητα».

Ο Fanjul, του οποίου η οικογενειακή αυτοκρατορία φέρεται να αξίζει δισεκατομμύρια, κατηγορείται επίσης ότι τράβηξε την τσάντα της γυναίκας βίαια από τον ώμο της, όταν αυτή απείλησε να καλέσει σε βοήθεια και στη συνέχεια έσπασε το χέρι και το τηλέφωνό της. «Ο Fanjul άρπαξε το χέρι της, στο οποίο κρατούσε το κινητό της, και άρχισε να το χτυπάει στο έδαφος και τελικά το έσπασε», αναφέρει η έκθεση. Αφού άρχισε να ουρλιάζει, την έσυρε βίαια μέσα στην κατοικία του, για να την εμποδίσει να λάβει βοήθεια ή να δραπετεύσει.

Μόλις μπήκε μέσα στο σπίτι, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι πήγε να τη στραγγαλίσει. Ο αστυνομικός παρατήρησε ερυθρότητα και μώλωπες στον λαιμό της γυναίκας, καθώς και «ίχνη αίματος» στα σημεία όπου φέρεται να την έσυρε. Ο Fanjul αποφασίστηκε πως ήταν ο κύριος επιτιθέμενος και τελικά συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα στραγγαλισμού, παρενόχληση και κατοχή κοκαΐνης. Σύμφωνα με την «Palm Beach Post», η οποία ήταν η πρώτη που ανέφερε τη σύλληψη, ο κληρονόμος της ζάχαρης αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση 180.000 δολαρίων.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ένας εκ των δικηγόρων του Fanjul, κατά τη διάρκεια ακρόασης, την Τρίτη, στη φυλακή της κομητείας Παλμ Μπιτς, είπε ότι ο επιχειρηματίας αρνείται τους ισχυρισμούς.