Οι συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων, ίσως είναι η «τελευταία ευκαιρία» της Δύσης να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη και να δώσει τέλος στο θρίλερ με τα πυρηνικά.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA, ο Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ, πρεσβευτής του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επισήμανε πως μόλις η χώρα του καταφέρει να παράγει καύσιμα για τον αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών, είναι πιθανό να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης αποτύχουν.

«Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί, με την εγκατάσταση ράβδων πυρηνικών καυσίμων στον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης, είναι πολύ πιθανό το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει και άλλες διαπραγματεύσεις ή την αποστολή ουρανίου στο εξωτερικό. Η συνάντηση της Κωνσταντινούπολης ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία της Δύσης να επιστρέψει στις συνομιλίες», φέρεται να δήλωσε ο Σολτανίεχ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.