Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή να χτυπήσει ο στρατός των ΗΠΑ εγκαταστάσεις του Ιράν που εδρεύουν στη Συρία και το Ιράκ, ως αντίποινα για τη φιλοϊρανική επίθεση σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή drone χτύπησε τη βάση και τραυμάτισε 41 Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ τρία άτομα σκοτώθηκαν. Έτσι, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο cbsnews.com ότι θα υπάρξει απάντηση στην Τεχεράνη, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το χτύπημα.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα κρατήσουν καιρό και θα γίνουν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ώστε να μην χάσουν τη ζωή τους άμαχοι που μπορεί να περιπλανιούνται ή βρεθούν κατά λάθος στα σημεία που αποτελούν στόχοι.

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αποφύγουμε μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή, αλλά θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμφέροντά μας και τον λαό μας και θα απαντήσουμε όταν επιλέξουμε, όπου επιλέξουμε και όπως επιλέξουμε».

Σημειώνεται, ότι η οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση που δραστηριοποιείται στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική βάση, με τις ΗΠΑ να θεωρούν πως υποστηρίζεται από το Ιράν, το οποίο φέρεται να έδωσε και την εντολή για το χτύπημα.