Τα άκρα των φτερών δύο επιβατικών αεροσκαφών ακούμπησαν μεταξύ τους σε ιαπωνικό αεροδρόμιο την Πέμπτη (1 Φεβρουαρίου), κατά δήλωση του αερολιμενάρχη βάρδιας. Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά αεροπορικών ατυχημάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκησαν τα δύο αεροσκάφη της All Nippon Airways στο αεροδρόμιο Itami της Οσάκα για πτήσεις εσωτερικού.

«Μας είπαν ότι οι άκρες των φτερών δύο αεροσκαφών της ANA χτύπησαν μεταξύ τους» λίγο μετά τις 10 το πρωί, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος των αεροδρομίων Kansai, που διαχειρίζεται το Itami.

«Κανένας επιβάτης ή υπάλληλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση πρωτοσέλιδων άρθρων σε μέσα (της Ιαπωνίας και του εξωτερικού) σειράς προβλημάτων που σχετίζονται με τα αεροσκάφη.

Το πιο σοβαρό από αυτά ήταν μια σχεδόν καταστροφική σύγκρουση στο αεροδρόμιο Χανέντα μεταξύ ενός αεροσκάφους της Japan Airlines και ενός μικρότερου αεροσκάφους της ακτοφυλακής στις 2 Ιανουαρίου.

Και οι 379 επιβαίνοντες στο Airbus της JAL διέφυγαν λίγο πριν το αεροσκάφος τυλιχθεί στις φλόγες. Πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο μικρότερο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους.

Επίσης, τον Ιανουάριο, οι συνθήκες χιονόπτωσης προκάλεσαν το χτύπημα μεταξύ του άκρου του φτερού ενός αεροσκάφους της Korean Air και ενός άδειου αεροσκάφους της Cathay Pacific την ώρα που το πρώτο τροχοδρομούσε σε ένα αεροδρόμιο στο Χοκάιντο.