Τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον αμερικανική βάσης στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση.

“Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε πληροφορίες για αυτήν την επίθεση, εμείς γνωρίζουμε ότι διεξήχθη από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, που δρουν στη Συρία και το Ιράκ“, ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

“Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τον τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε“, τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των στρατιωτών που τραυματίστηκαν, αλλά το CNN ανέφερε ότι τουλάχιστον 24 μέλη των υπηρεσιών τραυματίστηκαν από την επίθεση.