Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες πόλεις οι αστυνομικές αρχές της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης προχώρησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, πλαστογραφούσε τα στοιχεία τους και τα διακινούσε στην αγορά.

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη με εντολή της εισαγγελίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, μετά από πολύμηνες έρευνες και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 30 ατόμων στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία και 10 ατόμων στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

«Η αστυνομική επιχείρηση ήταν ένα σημαντικό πλήγμα σε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που επιδίδονταν σε κλοπές αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα και θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης ασφάλειας στη χώρα», ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Μπάνια Λούκα, «Νεζάβισνε Νόβινε».

Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν τρεις οργανωμένες ομάδες: η μία έκλεβε τα αυτοκίνητα, η άλλη είχε αναλάβει την πλαστογράφηση εγγράφων και η τρίτη διακινούσε τα αυτοκίνητα ή τα ανταλλακτικά τους. Οι έρευνες της αστυνομίας διεξήχθησαν στις πόλεις Μπιέλινα, Σαράγεβο, Τούζλα, Μόσταρ, Ζβόρνικ, Γκρούντε και Κίσελιακ.