Ο αμερικανός γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν είπε ότι είναι «θυμωμένος» και «απογοητευμένος» με έναν υπάλληλο που φέρεται να κατέγραψε τον εαυτό του να κάνει σεξ σε μια αίθουσα ακροάσεων στο Καπιτώλιο. O υπάλληλος της Γερουσίας έχασε τη δουλειά του γι’ αυτή του την πράξη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο Δημοκρατικός του Μέριλαντ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον πρώην υπάλληλο και το επεισόδιο, βίντεο του οποίου διέρρευσε. Την ίδια ώρα ο Κάρντιν είπε ότι ανακαλύπτοντας το συγκεκριμένο περιστατικό «κλονίστηκε η εμπιστοσύνη» του.

«Είναι μια τραγική κατάσταση, που δημιουργεί πολύ θυμό και απογοήτευση», πρόσθεσε. «Ανησυχώ για το προσωπικό μας και για τον τρόπο που νιώθει και το προσωπικό της Γερουσίας». Ο Κάρντιν είπε επίσης ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνες για το επίμαχο βίντεο. Ο γερουσιαστής δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του πρώην υπαλλήλου ή αν είχε ήδη απολυθεί. Ο γερουσιαστής αρκέστηκε να πει ότι «δεν είναι πλέον υπάλληλος της Γερουσίας».

Μετά την αρχική αναφορά στην «Daily Caller», έναν δεξιό ειδησεογραφικό ιστότοπο, το γραφείο του Κάρντιν δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι ένας από τους υπαλλήλους του – ο Aidan Maese-Czeropski – «δεν εργαζόταν πλέον στη Γερουσία των ΗΠΑ». Ο Maese-Czeropski δημοσίευσε αργότερα μια δήλωση στον λογαριασμό του στο LinkedIn που έγραφε: «Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα, καθώς δέχθηκα επίθεση». «Ενώ κάποιες από τις ενέργειές μου στο παρελθόν δέχτηκαν έντονη κριτική, αγαπώ τη δουλειά μου και σέβομαι τον χώρο εργασίας μου», προστίθεται στη δήλωση της Maese-Czeropski, σύμφωνα με το CBS. Ο υπάλληλος έκανε λόγο για «κατασκευασμένη κατηγορία» και το πώς θα κινηθεί νομικά. Η δήλωση στο LinkedIn του Maese-Czeropski έχει διαγραφεί, γράφει ο «Guardian».

Το επίμαχο βίντεο έδειχνε δύο άνδρες να κάνουν σεξ, στο Hart 216, ένα δωμάτιο που ήταν άδειο εκείνη τη στιγμή αλλά φιλοξενούσε ακροάσεις της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας, ακροάσεις για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και την επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου.