Ένα βίντεο που «κόβει την ανάσα» δείχνει τη στιγμή που ένας φοιτητής θαλάσσιας βιολογίας βγήκε ουρλιάζοντας από το νερό, αφού έχασε ένα πόδι μετά από επίθεση καρχαρία. Ο Matteo Mariotti, ένας 20χρονος Ιταλός που σπουδάζει στην Αυστραλία, δημοσίευσε τα τρομακτικά πλάνα που τον δείχνουν να παλεύει να φτάσει στην επιφάνεια, καθώς ένας καρχαρίας προσπαθεί να τον τραβήξει κάτω από το νερό σε μια απομακρυσμένη παραλία στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ την Παρασκευή.

Μετά από μια άνιση αναμέτρηση, εμφανίζεται ουρλιάζοντας για βοήθεια, καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να φτάσει σε έναν φίλο του στην ακτή.

Ο φίλος του, ο Tommaso Agosti, τελικά τον τραβάει έξω, καθώς η θάλασσα φαίνεται να κατακοκκινίζει από το αίμα του νεαρού. Ο Agosti τότε φωνάζει για βοήθεια, καθώς προσπαθεί να ηρεμήσει τον σοκαρισμένο φίλο του και να σταματήσει την αιμορραγία. Ο Agosti έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο τουρνικέ και «με κουβάλησε στον ώμο του», έγραψε ο Mariotti σε ένα story στο Instagram. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να σώσουν το ένα πόδι του φοιτητή, το οποίο ακρωτηριάστηκε κάτω από το γόνατο, σύμφωνα με τη NewYorkPost.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα από αυτό το τέρας», έγραψε για την επίθεση του καρχαρία, υποθέτοντας ότι θα έπρεπε να «αποχαιρετήσει». «Ο Tommaso μου έσωσε τη ζωή», είπε για τον φίλο του. Επίσης, αποδίδει την επιβίωσή του στο πνεύμα του παππού του, ο οποίος πέθανε μόλις μία ημέρα πριν από την επίθεση.