Η βασιλική οικογένεια του Λίχτενσταϊν θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο του πρίγκιπα Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Η οικογένεια ανακοίνωσε τον θάνατό του την Τετάρτη (06/12) χωρίς να προσδιορίζει τα αίτια.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχτενσταϊν ήταν ο νεότερος γιος του κυρίαρχου πρίγκιπα Χανς – Άνταμ Β’, και έβδομος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί και τα τρία παιδιά τους, τον 20 ετών πρίγκιπα Μόριτζ, την 18χρονη πριγκίπισσα Τζωρτζίνα και τον 15χρονο πρίγκιπα Μπένεντικτ.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στο St. Gallen τον Μάρτιο του 1972 και αποφοίτησε από το Λύκειο του Λιχτενστάιν πριν σπουδάσει νομικά στο Σάλτσμπουργκ. Είχε διατελέσει γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Πρίγκιπα Λιχτενστάιν επί 11 χρόνια.

Σύμφωνα με το People, ο Όμιλος Λιχτενστάιν εξήγησε ότι οι εταιρείες του ανήκουν στο «Ίδρυμα Πρίγκιπας Λιχτενστάιν», ενώ ο οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου. «Ο θάνατός του αποτελεί τρομερό σοκ για όλους όσοι τον γνώριζαν και ο Όμιλος Λίχτενσταϊν πενθεί βαθιά», αναφέρεται στο μήνυμα. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι προς τη χήρα του, την πριγκίπισσα Μαρί, και τα παιδιά τους Μόριτζ, Τζωρτζίνα και Μπένεντικτ».

«Η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι βαθιά θλιμμένη από τον θάνατο του πρίγκιπα Κωνσταντίνου. Σε συνεννόηση με το παλάτι, η κυβέρνηση διέταξε 2 ημέρες εθνικού πένθους από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ή αν δεν μπορούν να κυματίζουν σημαίες, θα πρέπει να είναι διακοσμημένες με μια πένθιμη κορδέλα», ανέφερε στο X σελίδα για τα βασιλικά θέματα της Ευρώπης.