Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομή σε προπύργιο της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια και οι Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι βρέθηκαν χάρτες και άλλα επιχειρησιακά σχέδια της ένοπλης οργάνωσης.

Ο IDF δημοσίευσε βίντεο στο YouTube από την επιδρομή και αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε από την 162η Μεραρχία των μυστικών υπηρεσιών.

«Τις τελευταίες ημέρες, στρατιώτες από το Πεζικό, το Μηχανικό και το Σώμα Τεθωρακισμένων υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Givati ​​έχουν αναλάβει τον έλεγχο ενός στρατιωτικού προπύργιου που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη βόρεια Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Επίσης, σημείωσε ότι «αφού ανέλαβαν τον έλεγχο του οχυρού της τρομοκρατίας, οι στρατιώτες των IDF διεξήγαγαν εκτεταμένες έρευνες και εντόπισαν πληροφορίες που περιελάμβαναν επιχειρησιακές εντολές που ανήκαν στη Χαμάς. Αυτό περιελάμβανε επίσης επιχειρησιακούς χάρτες, μέσα επικοινωνίας, πίνακες διοίκησης και ελέγχου και προσωπικά στοιχεία διοικητών της Χαμάς».

«Οι μυστικές υπηρεσίες της 162ης Μεραρχίας και πρόσθετες πηγές ερευνούν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από το IDF σε μελλοντικές μάχες», πρόσθεσαν στη συνέχεια.