Κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης εναντίον του συνιδρυτή του FTX, Sam Bankman-Fried, οι εισαγγελείς επεσήμαναν τον πλούσιο τρόπο ζωής του, μοιράζοντας φωτογραφίες από το ρετιρέ διαμέρισμά του στις Μπαχάμες. Κάποτε, ο Sam Bankman-Fried ζούσε σε αυτό το σπίτι, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, άξιζε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δικηγόροι του Bankman-Fried είχαν ζητήσει ορισμένες από τις φωτογραφίες του διαμερίσματος να κρατηθούν εκτός αποδεικτικών στοιχείων, αλλά ο δικαστής Lewis Kaplan αρνήθηκε το αίτημα. Στη δίκη, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη (03/10), ο Bankman-Fried κατηγορείται ότι απέσπασε δισεκατομμύρια δολάρια από πελάτες και επενδυτές FTX, μερικά από τα οποία, όπως ισχυρίζονται, χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικές ή οικογενειακές αγορές ακινήτων και συνένωση κεφαλαίων μεταξύ τους.

Μεταξύ 2020 και 2022, ο Sam Bankman-Fried, οι γονείς του και μερικά από τα στελέχη των εταιρειών του αγόρασαν περίπου 19 διαφορετικά ακίνητα στις Μπαχάμες, ανέφερε το Reuters πέρυσι. Η δημοσίευση ανέφερε ότι οι αγορές περιελάμβαναν επτά διαμερίσματα στην τοποθεσία Albany που ανήλθαν σε περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η «Ορχιδέα» είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια του, με το κτίριο να βρίσκεται πιο κοντά στον ωκεανό και με την πιο σαρωτική θέα. Το ακίνητο εισήχθη προς πώληση για σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια την ίδια ημέρα που η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης πέρυσι. Ωστόσο, το πωλητήριο έχει αφαιρεθεί από τότε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο businessinsider.com, ο Bankman-Fried έζησε στο διαμέρισμα με την κοπέλα του και την τότε διευθύνουσα σύμβουλο της Alameda Research, Caroline Ellison, τον συνιδρυτή του FTX Gary Wang, τον πρώην διευθυντή μηχανικής FTX Nishad Singh και τον φίλο του από το κολέγιο Adam Yedidia.

«Κάθε πτυχή του ρετιρέ σχεδιάστηκε σχολαστικά με τοίχους από βενετσιάνικο γύψο που ταιριάζουν με ιταλικές μαρμάρινες πινελιές παντού, γερμανικές πόρτες και παράθυρα, ενώ έχει παντού ηχεία», ανέφερε η καταχώριση, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian.

Όσον αφορά τα υπνοδωμάτια στο διαμέρισμα, υπήρχε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με δύο μπάνια, καθώς και τέσσερα μικρά υπνοδωμάτια, το καθένα εξοπλισμένο με τα δικό του μπάνιο, σύμφωνα με τον The Guardian.

Το σπα διαθέτει εξωτερική τηλεόραση και καθιστικό. Δεν είναι σαφές εάν ο Bankman-Fried καταλάμβανε την κύρια κρεβατοκάμαρα όσο ζούσε εκεί. Φέρεται πως καθένας από τους ενοίκους κοιμόταν κυρίως σε πανομοιότυπα δωμάτια.

«Δεν αγοράζω τόσο πολύ», είπε κάποτε σε μια συνέντευξη. Ο Bankman-Fried έχει πει στο παρελθόν ότι στόχευε να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο καλό. Κάποτε είπε στο Bloomberg ότι σχεδίαζε να κρατήσει μόνο το 1% των κερδών του και να δώσει το υπόλοιπο.

«Κοιτάξτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πιστεύω ότι έχουν πραγματικά τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο», είπε ο Bankman-Fried στους New York Times τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι τα πράγματα που είχε κάνει στο FTX ήταν για το καλό της ανθρωπότητας. «Και τελικά αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Και, εννοώ, πιστεύω ειλικρινά ότι η βιομηχανία blockchain θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο. Σκεφτόμουν πολύ, ξέρετε, τα δίχτυα και την ελονοσία, σώζοντας ανθρώπους από ασθένειες από τις οποίες κανείς δεν πρέπει να πεθάνει».