Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 58 τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη σε θρησκευτική συγκέντρωση στο Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανέφερε σήμερα η αστυνομία. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στη γειτονική πόλη Μάστουνγκ.

Στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν έχουν σημειωθεί στο παρελθόν επιθέσεις ισλαμιστών και αυτονομιστών μαχητών. «Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του κοντά στο όχημα του αναπληρωτή επιτρόπου της αστυνομίας», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Μουνίρ Αχμεντ στο Reuters, λέγοντας ότι η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε τέμενος όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να τιμήσει τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, που είναι δημόσια αργία.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Μάλιστα, η οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), που συγκεντρώνει διάφορες σκληροπυρηνικές σουνιτικές ισλαμικές ομάδες, αρνείται ότι πραγματοποίησε την επίθεση. Η τελευταία αυτή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε εν μέσω κλιμάκωσης των επιθέσεων από οργανώσεις μαχητών στο δυτικό τμήμα της χώρας, αυξάνοντας τις πιέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας ενόψει των εθνικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς