Σε ομαδικούς τάφους θάβουν τους νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, η οποία εγκαταλείποντας τη χώρα μας μετατράπηκε σε Μεσογειακό κυκλώνα και σάρωσε τα παράλια της βόρειας Αφρικής.

Στη Derna της Λιβύης, των 100.000 κατοίκων, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν η πόλη θάφτηκε κάτω από τόνους νερού καθώς ένα φράγμα έσπασε πλημμυρίζοντας και σαρώνοντας την πόλη. Οι εικόνες καταγράφουν την απόλυτη καταστροφή. Η πόλη είναι λες και χτυπήθηκε από τσουνάμι.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς αγνοούνται 10.000 άνθρωποι. «Καλούμε όλους τους νέους Λίβυους, όποιον έχει πτυχίο ή γνώσεις ιατρικής να έρθει και να μας βοηθήσει. Έχουμε έλλειψη σε νοσηλευτές, χρειαζόμαστε βοήθεια», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Mohammed Qamaty, ένας εθελοντής στη Derna, που περιγράφει πως εκσκαφείς ανοίγουν ομαδικούς τάφους στη γη για τους χιλιάδες νεκρούς.

Βοήθεια έχει αρχίσει να καταφτάνει από γειτονικές χώρες, ωστόσο οι προσπάθειες διάσωσης βρήκαν εμπόδια λόγω της ασταθούς πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ιράν, η Ιταλία, το Κατάρ και η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δηλώσει ότι έχουν στείλει ή είναι έτοιμες να στείλουν βοήθεια.

Δείτε το βίντεο: