Τα λουλουδάτα αρώματα είναι ίσως η πιο οικεία και εύκολα αναγνωρίσιμη μυρωδιά από όλες τις οικογένειες αρωμάτων. Μπορεί ο πυρήνας τους να είναι απαλός και φρέσκος, αλλά όταν συνδυάζονται με πικάντικες, gourmand ή γήινες νότες, τα φλοράλ αρώματα αποδεικνύονται δυναμικά και μεθυστικά.

Οι κυρίαρχες νότες τους προέρχονται από λουλούδια όπως το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το πορτοκαλόχορτο και το κρίνο. «Τα λουλουδάτα αρώματα μπορύν να έχουν ένα πολύ ευρύ φάσμα – οι νότες που σκέφτονται αμέσως οι άνθρωποι είναι το τριαντάφυλλο, το γιασεμί και το λουλούδι πορτοκαλιού, καθώς τείνουν να είναι οι πιο συνηθισμένες», αναφέρει στο Harper’s Bazaar ο αρωματοποιός Alexis Grugeon. «Υπάρχουν όμως και άλλα λιγότερο γνωστά, όπως η πασχαλιά, η ρίζα ίριδας, το υλάνγκ-υλάνγκ».

Ακόμα και αν δεν αγαπάτε ιδιαιτέρως τα φλοράλ αρώματα, υπάρχουν κάποιες επιλογές που ίσως σας αλλάξουν γνώμη. Ο Grugeon προτείνει: «Τα εσπεριδοειδή, οι φρουτώδεις ή πράσινες νότες μπορούν να προσθέσουν φρεσκάδα και ζωντάνια, ενώ οι ξυλώδεις ή μοσχοβολιστές δημιουργούν μια ισορροπημένη και διαχρονική σύνθεση».

Αν είστε ήδη οπαδός των φλοράλ αρωμάτων ή αν θέλετε να εμπλουτίσετε την αρωματική σας παλέτα, παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα κορυφαία λουλουδάτα αρώματα από κορυφαίες μάρκες.

Lancôme Paris La Nuit Trésor

Μία από τις κορυφαίες επιλογές του Grugeon είναι το La Nuit Trésor της Lancôme. Εκτός από τις νότες του από πατσουλί, πάπυρο και λιβάνι, το άρωμα συνδυάζει επίσης νότες όπως ορχιδέα, φράουλα και φυσικά την ουσία του μαύρου τριαντάφυλλου. Ολοκληρώνεται όμορφα με αρώματα αχλαδιού, περγαμόντου και μανταρινιού. «Το συγκεκριμένο άρωμα προσφέρει έναν νέο τρόπο για να βιώσουμε την εθιστική μυρωδιά του τριαντάφυλλου», εξηγεί.

Lancôme Paris La Nuit Tresor 50ml 108,04€

Dior Miss Dior Blooming Bouquet Eau de Toilette

Ποια χρειάζεται ένα μπουκέτο λουλούδια όταν μπορεί να ψεκαστεί με το Miss Dior Blooming Bouquet Eau de Toilette; Ο συνδυασμός περγαμόντου Καλαβρίας, τριαντάφυλλου Δαμασκού, παιώνιας και λευκού μόσχου το καθιστούν το τέλειο άρωμα για την ανοιξιάτικη περίοδο.

Dior Miss Dior Blooming Bouquet Eau de Toilette 30ml 78,95€

Chanel Gardénia Eau de Parfum

Αν λατρεύετε τα λουλουδάτα αρώματα αλλά δεν είστε fan του αρώματος του τριαντάφυλλου, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Gardénia Eau de Parfum της Chanel. Οι νότες του από γιασεμί και άνθη πορτοκαλιάς κάνουν το άρωμα διακριτικό, φρέσκο και λουλουδάτο.

Chanel Gardénia Eau de Parfum 200ml 425€

Giorgio Armani My Way Eau de Parfum

Το My Way του Armani έχει ένα κλασικό μείγμα τουμπερόζας που διαθέτει επίσης gourmand και φρουτώδεις νότες βανίλιας bourbon και αχλαδιού.

Giorgio Armani My Way Eau de Parfum 30ml 80,69€

Gucci Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum

Οι νότες από άνθη αχλαδιού παίζουν όμορφα με τη λευκή γαρδένια στο best seller Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum της Gucci. Το δημοφιλές άρωμα ολοκληρώνεται με έναν υπαινιγμό καστανής ζάχαρης που θα παραμείνει στο δέρμα για ώρες.

Gucci Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum 50ml 124,95€