Όταν κάποια celebrity διαφημίζει ένα νέο παράξενο gadget ομορφιάς, η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι: «Ποιος σε πλήρωσε για να διαφημίσεις αυτό το πράγμα που μάλλον δεν κάνει τίποτα;». Όταν λοιπόν οι διασημότητες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν μάσκες LED για να εξαλείψουν διάφορα σημάδια από το πρόσωπό τους, υποθέσαμε ότι πρόκειται για ακόμα μία διαφημιστική καμπάνια. Μήπως όμως κάναμε λάθος;

Διαβάζοντας για τα οφέλη της μάσκας LED, διαπιστώσαμε πως τελικά είναι μια αποτελεσματική θεραπεία προσώπου. Ας εξηγήσουμε τους λόγους…

Η δύναμη της φωτοθεραπείας

Το LED φως λειτουργεί εκτοξεύοντας φως υψηλής έντασης που διεισδύει στο δέρμα. «Τα πιο συνηθισμένα LED φώτα είναι το κόκκινο και το μπλε, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή μαζί», εξηγεί στο Harper’s Bazaar India η δερματολόγος Dr. Mona Gohara.

Το κόκκινο φως είναι ό,τι καλύτερο για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές του δέρματος, ενώ το μπλε είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία της ακμής. «Επιπλέον, το μπλε φως έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής λιπαρότητας», προσθέτει η Dr. Gohara.

Στο ιατρείο ή στο σπίτι;

Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να πραγματοποιείτε τις θεραπείες προσώπου με μάσκα LED σε πιστοποιημένα ιατρεία ή κέντρα αισθητικής. Οι γιατροί και οι ειδικοί έχουν πρόσβαση σε LED μάσκες με ισχυρότερα φώτα, που δεν είναι διαθέσιμες στην αγορά. Ωστόσο, στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ καλές μάσκες LED, από τις οποίες θα δείτε κάποια οφέλη και είναι πραγματικά εύκολες στη χρήση.

«Η θεραπεία ομορφιάς με τη χρήση LED είναι λιγότερο πιθανό να κάνει κακό στο πρόσωπό σας συγκριτικά με τα αυτοσχέδια peelings. Δεν γίνεται να κάνετε κάτι λάθος», αναφέρει η Dr. Gohara. Ακολουθήστε απλώς τις οδηγίες χρήσης και ύστερα από έξι εβδομάδες περίπου, θα δείτε λιγότερα σπυράκια, κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Μάσκα Προσώπου

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως…

  • Οι μάσκες LED είναι χαμηλού κινδύνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή βρείτε στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα που θα διαλέξετε είναι εγκεκριμένη από ειδικούς.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα LED, σιγουρευτείτε πως η επιδερμίδα σας είναι πεντακάθαρη. Μην βάλετε ενυδατική κρέμα, ορούς ή μακιγιάζ. Μετά τη χρήση, συνεχίστε με τη συνηθισμένη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.
  • Αν η μάσκα εφάπτεται στο πρόσωπό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μετά το πέρας της θεραπείας: Απενεργοποιήστε τη, βγάλτε την από την πρίζα και καθαρίστε την απαλά με ένα μαντηλάκι καθαρισμού προσώπου για να απομακρύνετε τυχόν βακτήρια.