Στις πασαρέλες για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, οι σχεδιαστές βασίστηκαν σε μινιμαλιστικά και ευκολοφόρετα κομμάτια, όπως οι καμπαρντίνες, οι pencil φούστες και τα άνετα κοστούμια, δίνοντας νέα ζωή σε κλασικά κομμάτια μέσα από απροσδόκητους συνδυασμούς και φρέσκια ματιά.

Σήμερα εστιάζουμε σε μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες τάσεις που αναδύθηκαν από τις πασαρέλες, οι οποίες με την πρώτη ματιά ίσως να μην σας κάνουν «κλικ», αλλά μπορεί τελικά να αποδειχθούν το νέο στοιχείο που θα εντάξετε στο στιλ σας! Είτε τα αγαπάτε είτε τα μισείτε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα κομμάτια θα φορεθούν πολύ την άνοιξη από τις απανταχού fashionistas, οπότε ρίξτε μια ματιά για να προετοιμαστείτε.

Polo shirts

Αν οι μεγάλοι οίκοι λένε ότι τα polo shirts είναι στη μόδα για το 2024, ποιες είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το casual βαμβακερό polo έχει αναβιώσει και θα είναι trend του 2024. Ετοιμαστείτε να το δείτε συνδυασμένο με πρωτότυπους τρόπους, όπως με μίνι φούστες και φορέματα.

Κάπρι παντελόνια

Όσο και αν μας διχάζουν, τα κάπρι παντελόνια κερδίζουν διαρκώς έδαφος αυτή τη σεζόν. Η Gen Z έκανε την αρχή και από το περασμένο καλοκαίρι είδαμε τη συγκεκριμένη γραμμή της δεκαετίας του ’50 να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Οι πασαρέλες του 2024 αντιλήφθηκαν γρήγορα τη δυναμική του κάπρι και το ενσωμάτωσαν στις προτάσεις τους. Από την Tory Burch μέχρι τον Phillip Lim και το Mirror Palais, είδαμε τα κάπρι παντελόνια συνδυασμένα με τα πάντα, από μπαλαρίνες μέχρι κομψές μυτερές γόβες. Είτε επιλέξετε ένα κάπρι κολάν που φτάνει μέχρι το γόνατο είτε προτιμήσετε ένα κάπρι παντελόνι σε cropped midi μήκος, είναι εγγυημένο ότι θα είστε εντός του πνεύματος της εποχής.

Διάφανες φούστες

Ενώ οι διαφάνειες κυριαρχούν τις τελευταίες σεζόν, για την άνοιξη του 2024 η διάφανη φούστα πρωταγωνιστεί ως ένα κομμάτι που μπορεί να φορεθεί μέρα και νύχτα. Μπορεί να το φοβάστε και να σκέφτεστε πως είναι αρκετά αποκαλυπτικό, αλλά βλέπουμε ότι φέτος η διάφανη φούστα στιλιζάρεται με τρόπους που είναι πιο… φιλικοί προς το μάτι. Συνδυάστε τη με ένα πουλόβερ με λαιμόκοψη και μυτερά παπούτσια – έναν συνδυασμό που έχουν αγαπήσει πολύ οι πιστές της μόδας.

Peplum

Το peplum επιστρέφει είτε είστε έτοιμες είτε όχι. Η peplum silhouette (που δημιουργείται με ένα κομμάτι ύφασμα μαζεμένο ή πλισέ στη μέση του ρούχου), έφτασε στο απόγειο της δόξας τη δεκαετία του ’80 (με ένα σύντομο πέρασμα και τη δεκαετία του 2000), αλλά ξαναεμφανίστηκε στις κολεξιόν του 2024 με μια φρέσκια προσέγγιση. Τώρα η όψη του peplum είναι ρομαντική, ανάλαφρη και ντελικάτη, αντί της άκαμπτης αισθητικής του παρελθόντος. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα τοπ σε peplum γραμμή με μεταξωτή φούστα ή ίσιο παντελόνι. Επιπλέον, τα φορέματα σε pemplum γραμμή είναι ιδιαιτέρως κολακευτικά.

Κρόσσια

Ενώ τα κρόσσια έρχονται και φεύγουν από τη μόδα κάθε λίγο και λιγάκι, οι σχεδιαστές φέτος τους έδωσαν λάμψη εντάσσοντας τη διασκεδαστική αυτή λεπτομέρεια σε glam φορέματα. Τα κρόσσια δίνουν κίνηση στο σύνολο και είναι ιδανικά για αέρινες εμφανίσεις.

Πηγή: Who What Wear