Η Μισέλ Φάιφερ έχει αποδείξει το ταλέντο της εδώ και δεκαετίες με τις αξέχαστες ερμηνείες της σε εμβληματικούς ρόλους όπως το «Scarface» και το «The Fabulous Baker Boys». Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για τον οποίο συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδο –η εκπληκτική ομορφιά της.

Στα 65 της χρόνια η Φάιφερ δείχνει αψεγάδιαστη, αλλά εργάζεται σκληρά για να παραμείνει υγιής και να αψηφά την ηλικία. «Πρέπει να τρως σωστά», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα The Express. «Πρέπει να γυμνάζεσαι. Πρέπει να κοιμάσαι. Πάντα ψάχνουμε για τη μαγική σφαίρα και δεν υπάρχει». Αν αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνει διαβάστε παρακάτω τρεις τρόπους με τους οποίους η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός παραμένει υγιής, με συμβουλές από ειδικούς σε θέματα διατροφής για το πώς μπορεί να λειτουργήσει και για εσάς.

Συμπεριλαμβάνει πιπέρι καγιέν στη διατροφή της

Η Φάιφερ μοιράστηκε μία από τις υγιεινές συμβουλές της με τους 2,9 εκατομμύρια followers της στο Instagram και αποκάλυψε ότι πασπαλίζει με πιπέρι καγιέν το τοστ αβοκάντο της. «Το πιπέρι καγιέν περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, μια ουσία που βρίσκεται σε όλες τις πιπεριές τσίλι και είναι αυτή που προκαλεί την πικάντικη γεύση αυτών των τροφίμων», λέει στο eatthis.com η κλινική διαιτολόγος Cheryl Mussatto.

«Το πιπέρι καγιέν είναι ένα είδος “φλογερού” μπαχαρικού που προσθέτει θερμότητα στα τρόφιμα και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Οποιαδήποτε πικάντικη τροφή, όπως το πιπέρι καγιέν, οι πιπεριές jalapeño και άλλες πιπεριές τσίλι, περιέχουν καψαϊκίνη, η οποία βοηθάει να αναθερμανθεί λίγο ο μεταβολισμός, συμβάλλουν στην καύση μερικών επιπλέον θερμίδων. Οι ίδιες αυτές τροφές μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν ένα αίσθημα κορεσμού μετά το φαγητό, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφών υψηλής θερμιδικής αξίας».

Περιορίζει το αλκοόλ

Λευκό Κρασί

Η Φάιφερ λατρεύει να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί, αλλά παραδέχεται ότι καταλαβαίνει πότε έχει πιει πολύ και αναπροσαρμόζει τη διατροφή της. «Όταν δεν είμαι στην κάμερα, δεν τρώω τόσο καλά και πίνω λίγο παραπάνω κρασί και μου φαίνεται», δήλωσε στο The Express. «Τα αλκοολούχα ποτά είναι συνήθως υψηλά σε θερμίδες και χαμηλά σε άλλα θρεπτικά συστατικά», εξηγεί η Taylor Carberry. «Αποφεύγοντας το αλκοόλ, εξαλείφετε τις κενές θερμίδες από τη διατροφή σας και είναι λιγότερο πιθανό να πάρετε επιπλέον βάρος».

Τρώει ψάρια

Σολομός

Η λατρεμένη ηθοποιός όχι μόνο προσέχει τι τρώει, αλλά επιλέγει και τρόφιμα που προέρχονται από υπεύθυνες πηγές. Στο τοστ αβοκάντο για παράδειγμα προσθέτει αυγά πέστροφας, τα οποία προέρχονται από μια βιώσιμη φάρμα που συμβάλλει στη μείωση του στρες στον άγριο σολομό και την πέστροφα. Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Τα ψάρια, ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η πέστροφα, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συγκεκριμένα σε EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ)», λέει ο Sam Schleiger.

«Πρόκειται για απαραίτητα λιπαρά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου, την υγεία της καρδιάς και τη ρύθμιση της φλεγμονής. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και πιθανές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις».