Θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε; Όταν φτάσετε στη δεκαετία των 30, αρχίζετε φυσιολογικά να χάνετε μυϊκή μάζα κάθε 10 χρόνια. Δυστυχώς, η μείωση της μυϊκής μάζας καθιστά πολύ πιο εύκολη την πρόσληψη λίπους.

Μαζί με την καθιέρωση μιας σταθερής ρουτίνας άσκησης, υπάρχουν κάποιες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να κάνετε στη διατροφή σας για να επιταχύνετε την καύση λίπους. Το eatthis.com, μίλησε με τη Lisa Young, συγγραφέα του βιβλίου Finally Full, Finally Slim και διατροφολόγο, η οποία συνιστά πέντε τροφές που πρέπει να τρώτε για ταχύτερη απώλεια βάρους στα 40 σας.

Λιναρόσπορος

Λιναρόσπορος

Οι λιναρόσποροι είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εξηγεί στο eatthis.com λέει η Young. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων φυτικών ινών καθημερινά μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Σύμφωνα με το WebMD, οι φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα πληρότητας.

Μούρα

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος στα 40 σας, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά φρέσκα σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες ή μούρα στο πλιγούρι βρώμης, το γιαούρτι ή το smoothie σας. Ή, απολαύστε ένα φλιτζάνι μούρα με λίγο μέλι για σνακ. Τα φρούτα περιέχουν μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών και όταν προστίθενται σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους, εξηγεί το Medical News Today.

Τα μούρα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη φλεγμονή και φυτοχημικά. Μόλις ένα φλιτζάνι βατόμουρα έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 9,8 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αβοκάντο

Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν ελάχιστες θερμίδες -και τα αβοκάντο δεν αποτελούν εξαίρεση, εξηγεί το NutritionFacts.org. Τα άτομα που τρώνε αβοκάντο έχει ειπωθεί ότι καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα στην καθημερινότητά τους, μαζί με την κατανάλωση λιγότερων τροφίμων που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Μια μελέτη του 2013, που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση μισού αβοκάντο με το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κορεσμό για τις επόμενες τρεις έως πέντε ώρες.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Ξηροί καρποί

Όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα απίστευτα εύκολο, υγιεινό σνακ που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας για απώλεια βάρους. Η Young λέει ότι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά.

Σύμφωνα με τον Joel Fuhrman, αυτές οι «φυσικές τροφές» είναι γεμάτες με φυτοχημικά και θρεπτικά συστατικά. Τα μικροθρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά όπως τα κεροτενοειδή, οι τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), τα φλαβονοειδή και η ρεσβερατρόλη. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Ξινολάχανο

Ξινολάχανο

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το ξινολάχανο, το οποίο παρασκευάζεται από λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση. Αυτή η νόστιμη τροφή έχει τόσο προβιοτικά όσο και πρεβιοτικά, εξηγεί ο Young.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το ξινολάχανο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αναφέρει το WebMD. Δεν έχει πολλές θερμίδες, είναι χαμηλό σε λιπαρά και είναι γεμάτο φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν το αίσθημα κορεσμού. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκρούσετε τυχόν ανθυγιεινές λιγούρες και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, τα προβιοτικά του ξινολάχανου μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση του λίπους.

Εκτός από τα οφέλη του για την απώλεια βάρους, το ξινολάχανο περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ1, χαλκό και κάλιο.