Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει μια παροιμία, κάτι, που όπως όλα δείχνουν, ισχύει και στην περίπτωση που προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Το eatthis.com μίλησε με τη Melissa Mitri, συγγραφέα διατροφής και ιδιοκτήτρια του Melissa Mitri Nutrition, η οποία μοιράστηκε πέντε εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χάσετε βάρος πριν καν απολαύσετε το πρωινό σας και ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά.

Πίνετε άφθονο νερό όταν ξυπνάτε

Γυναίκα πίνει νερό

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, βοηθώντας τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. «Το να ξεκινάτε το πρωινό σας με ένα ποτήρι νερό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος», εξηγεί η Mitri και προσθέτει: «Λέω στους πελάτες μου να πίνουν ένα ποτήρι το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί για να συνηθίσουν να το πίνουν αμέσως, κάτι που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να πίνουν περισσότερο όταν τελειώσει η μέρα».

Εξασκείστε την ενσυνειδητότητα

Γιόγκα

Το να προσθέσετε λίγο mindfulness στο πρωινό σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Είτε χαλαρώνετε με γιόγκα, είτε γράφετε τις σκέψεις σας ή τους καθημερινούς σας στόχους σε ημερολόγιο, είτε ανάβετε μερικά κεριά και διαλογίζεστε, η ενσυνειδητότητα «σας προετοιμάζει για την επιτυχία της απώλειας βάρους όλη την ημέρα», τονίζει η Mitri. Και προσθέτει: «Όταν βρίσκεστε σε ένα μέρος ευγνωμοσύνης και είστε πιο συντονισμένοι με το σώμα σας, οι συνήθειες διατροφής και άσκησης θα ακολουθήσουν. Επίσης, θα είναι λιγότερο πιθανό να τρώτε συναισθηματικά».

Πάρτε λίγο ήλιο

Προστασία από τον ήλιο

Γνωρίζατε ότι η απορρόφηση της βιταμίνης D μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Σύμφωνα με την Mitri, «Αν είναι δυνατόν, απολαύστε λίγα λεπτά ηλιακού φωτός το πρωί. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει μια σχέση μεταξύ της έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία και της απώλειας βάρους. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο -μόνο μια πεντάλεπτη βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή ένα φλιτζάνι τσάι στη βεράντα σας είναι αρκετά».

Κινήστε το σώμα σας

Περπάτημα

Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε το σώμα σας σε κίνηση! Η ενσωμάτωση της γυμναστικής στο πρωινό σας πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει να καθιερώσετε υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Η άσκηση είναι ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης και συχνά οδηγεί σε υγιείς συνήθειες», λέει η Mitri. «Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ακόμη και ότι η άσκηση το πρωί οδηγεί σε υψηλότερο επίπεδο κορεσμού καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο, αν τα πρωινά σας είναι γεμάτα -μόνο ένας 10λεπτος περίπατος ή τζόκινγκ μπορεί να κάνει τις ενδορφίνες σας να ρέουν και να σας προετοιμάσει για όλη την ημέρα».

Παρακολουθείτε το βάρος σας με μια ζυγαριά

Απώλεια βάρους

Το να ανεβαίνετε στη ζυγαριά όταν ξυπνάτε είναι μια συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακολουθείτε το βάρος σας κάθε μέρα και να βλέπετε αν χρειάζεται να κάνετε κάποια βελτίωση. «Αν βρίσκεστε στο ταξίδι σας για την απώλεια βάρους, η τακτική παρακολούθηση του βάρους σας μπορεί να σας κρατήσει υπόλογους και να σας παρακινήσει προς τους στόχους σας. Όταν ξυπνάτε για πρώτη φορά, το ζύγισμα σας υπενθυμίζει τους στόχους σας, έτσι ώστε οι επιλογές του πρωινού σας και οι συνήθειές σας για το υπόλοιπο της ημέρας να ευθυγραμμίζονται με αυτούς τους στόχους», λέει η Mitri.