Η άνοιξη είναι μια εποχή ανανέωσης. Όχι μόνο για τη φύση, η οποία μεταμορφώνεται λίγο περισσότερο κάθε μέρα που περνάει, αλλά και για το σπίτι σας. Ο θερμότερος καιρός σημαίνει περισσότερο χρόνο έξω και αυξημένη επιθυμία να φέρουμε την ύπαιθρο μέσα στο σπίτι μας, αερίζοντας τους χώρους μας, δοκιμάζοντας νέες διακοσμητικές τάσεις και προετοιμάζοντας τις μεγάλες μέρες του καλοκαιριού που έρχονται.

Και ενώ η άνοιξη δεν είναι τόσο συγκεκριμένη στη διακόσμηση του σπιτιού όπως για παράδειγμα το φθινόπωρο, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να υιοθετήσετε την αίσθησή της στο χώρο σας. Όπως και αυτά που ακολουθούν παρακάτω.

Χαλάκια εισόδου

χαλάκι εισόδου

Η έλευση της άνοιξης προσφέρει μια τέλεια ευκαιρία να αλλάξετε τα χαλάκια της εισόδου, συμπεριλαμβανομένων των παχύτερων, φιλικών προς το κρύο χαλιών, με υφαντές και ελαφρύτερες παραλλαγές.

Χώρος εργασίας με παράθυρο

τραπέζι με υπολογιστή

Ενώ ο χειμώνας σας κάνει πιθανότατα να αναζητάτε το πιο ζεστό σημείο του σπιτιού ή του γραφείου σας για να εργαστείτε, μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε το γραφείο σας πιο κοντά στα παράθυρα όσο ο καιρός ζεσταίνει. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μπορείτε να κερδίσετε ηρεμία και παραγωγικότητα κοντά στο φως του ήλιου που παρατείνεται και στον καθαρό αέρα, αλλά το σημείο του παραθύρου μπορεί, επίσης, να σας εμπνεύσει δημιουργικά.

Πείτε ναι στα μαξιλάρια

μαξιλάρια καναπέ

Τα μαξιλάρια μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ενοποίηση διαφόρων χρωμάτων και υλικών σε έναν χώρο και στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας. Είναι, επίσης, κατάλληλα, ωστόσο, για κάθε εποχή του χρόνου. Για την άνοιξη και το καλοκαίρι, επιλέξτε πιο ανοιχτά και φρέσκα χρώματα, όπως ουδέτερα, και υφαντές υφές για τον καναπέ, τις καρέκλες και το κρεβάτι σας.

Λουλούδια και φυτά

λουλούδια σε τραπέζι

Η προσθήκη φρέσκων λουλουδιών και πρασινάδας είναι ιδανική ανά πάσα στιγμή του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα ωραία καθώς οι εποχές αλλάζουν έξω. Αντί για τα παραδοσιακά μπουκέτα, σκεφτείτε να στολίσετε το χώρο σας με μπουμπούκια και κλαδιά, αληθινά ή ψεύτικα. Οι εξαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν κλαδιά βαμβακιού και άνθη κερασιάς, κλαδιά μανόλιας και ευκαλύπτου.

Προσθέστε έργα τέχνης στο χώρο σας

καναπές και έργα τέχνης

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε οποιοδήποτε δωμάτιο να φαίνεται διαφορετικό είναι να αλλάζετε τα έργα τέχνης σας κάθε εποχή. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει τη διαφοροποίηση, αλλά σας επιτρέπει, επίσης, να διατηρήσετε μια μεγαλύτερη συλλογή αγαπημένων έργων με μόνο επιλεγμένα κομμάτια που ανανεώνονται κάθε φορά.