Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια μιας μεγάλης κουζίνας και όσοι έχετε ζήσει ποτέ σε μια στενόχωρη κουζίνα, γνωρίζετε την πραγματική αλήθεια. Δεν υπάρχει χώρος στα ντουλάπια, οπότε μεταφέρετε τις κούπες στον πάγκο. Δεν υπάρχει χώρος στα συρτάρια, οπότε κρατάτε και τα μαγειρικά σας σκεύη εκεί πάνω. Πολύ σύντομα, μένετε χωρίς αξιοποιήσιμο χώρο και με ένα χάος από πιάτα και τηγάνια παντού.

Ευτυχώς, το κόλπο που ακολουθεί μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα εν τη γενέσει του και να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε όλο το χώρο στην κουζίνα σας -και όχι μόνο τα προφανή σημεία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να αποφύγετε το χάος μιας αποδιοργανωμένης κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε γάντζους τοίχου

Γάντζος

Ναι, η λύση είναι τόσο απλή. Για να προσθέσετε λίγο επιπλέον ωφέλιμο χώρο στην κουζίνα σας, το housedigest.com προτείνει να κολλήσετε γάντζους τοίχου στο εσωτερικό των πορτών των ντουλαπιών σας. Χρησιμοποιήστε τους για να κρεμάσετε μεγάλα μαγειρικά σκεύη, θήκες για κατσαρόλες, κούπες ή πραγματικά οτιδήποτε άλλο έχει χερούλι ή τρύπα. Θα εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα, απλώς θα είναι κρυμμένα από το μάτι, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για όλη αυτή την πρόσθετη ακαταστασία.

Τα περισσότερα άγκιστρα διατίθενται σε πολυσυσκευασίες και για τη χρήση του δεν απαιτούνται βίδες, οπότε δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με ενοχλητικές τρύπες -απλά ξεκολλήστε και κολλήστε. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα μικρά άγκιστρα έχουν μια συγκεκριμένη ικανότητα βάρους που ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και το στυλ, αλλά εκτός αν αποφασίσετε να κρεμάσετε ένα τεράστιο τηγάνι από χυτοσίδηρο, θα πρέπει να αντέξουν μια χαρά. Αν σκοπεύετε να μετακομίσετε, απλά ξεκολλήστε και είστε έτοιμοι.

Πώς να τα εγκαταστήσετε

Γάντζος

Ενώ τοποθετείτε τα άγκιστρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι αυτό που σκοπεύετε να κρεμάσετε δεν ενοχλεί τίποτα στο ντουλάπι. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει καλύτερα αν έχετε ράφια στα ντουλάπια σας που πρέπει να κάθονται στο ίδιο επίπεδο για να κλείνει πλήρως η πόρτα, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να κρεμάσετε μικρότερα πράγματα όπως κούπες ή αποφλοιωτές.

Είναι, επίσης, σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα στο ντουλάπι σας δεν θα ξεφλουδίσει αν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε την κόλλα.