Το καλύτερο πράγμα με τα μαλλιά σας είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά κοψίματα και χρώματα -και η απόφασή σας ποτέ δεν πρόκειται να είναι μόνιμη. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πειραματιστείτε με την εικόνα σας, φυσικά, είναι το χρώμα -ειδικά από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να περιμένετε να μακραίνουν- καθώς η επαναφορά τους είναι μόνο μια βαφή μακριά!

Και ενώ οι καλοκαιρινοί μήνες αφορούσαν τις ανοιχτές και ζεστές αποχρώσεις, όπως το πλούσιο καστανό, το παγωμένο ξανθό και το τζίντζερ της φράουλας, οι τάσεις στο χρώμα των μαλλιών του χειμώνα 2023 αντικατοπτρίζουν περισσότερο τις φυσικές σας ρίζες.

Σύμφωνα με τους κορυφαίους colorists, η επερχόμενη σεζόν θα σας κάνει να αγκαλιάσετε τα φυσικά ξανθά και τα πολυδιάστατα κόκκινα και καστανά που ουσιαστικά θα σας κάνουν να μοιάζετε σαν να πηγαίνετε au naturale με πρόσθετη αιχμή και λαχτάρα που πραγματικά κάνει τα βλέμματα να γυρίζουν.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, για λίγη έμπνευση, συνεχίστε να διαβάζετε για τις μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα μαλλιών του χειμώνα 2023 που θα δείτε παντού.

«Καμένο» χάλκινο

Ο καμμένος χαλκός είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο χρώμα των μαλλιών του χειμώνα -ένα χρώμα που έχει εντοπιστεί σε celebrities όπως η Gigi Hadid, η Kendall Jenner, η Tessa Thompson και άλλες. Ενώ, όμως, το χάλκινο είναι τάση εδώ και αρκετό καιρό, αυτή τη σεζόν απαιτεί μια πινελιά κανέλας στην απόχρωση.

Σαμπανιζέ ξανθό

Ξανθά κορίτσια: Ενώ είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να επιλέγουν πιο σκούρα χρώματα μαλλιών το χειμώνα, δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητο. Απλά δοκιμάστε ένα πιο σαμπανιζέ ξανθό που, σύμφωνα με το Bustle, έχει πιο ζεστή αίσθηση.

Καφέ σοκολατί

Τίποτα δεν είναι πιο κλασικό από ένα σκούρο καφέ σοκολατί για τους χειμερινούς μήνες και το συγκεκριμένο χρώμα θα είναι πραγματικά το πρωταγωνιστικό του χειμώνα. Σκεφτείτε την απόχρωση μόκα της Emily Ratajkowski ή την πλούσια μελαχρινή απόχρωση της Selena Gomez.

Ογκώδεις ανταύγειες

Ενώ οι ογκώδεις ανταύγειες μπορεί να σας γυρίσουν λίγο πίσω στο χρόνο, αναφορικά με τις τάσεις στα μαλλιά, το Bustle τονίζει ότι όταν γίνονται με τον σωστό τρόπο, μπορούν να αποτελέσουν μια «απίστευτα τολμηρή επιβεβαίωση του ατομικισμού». Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να προσεγγίσετε το look: «Θα μπορούσατε να κάνετε μια μεγάλη αντίθεση με αντίθετα ανοιχτά και σκούρα χρώματα, ή θα μπορούσατε να ενσωματώσετε μια απόχρωση ένα έως δύο επίπεδα πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα για μια πιο απαλή εμφάνιση της δεκαετίας του ’90», λέει στο Bustle η hair colorist Jordynn Quilenderino.