Μία παίχτρια ριάλιτι μίλησε για την τρομακτική μάχη που έδωσε, όταν ξέχασε να βγάλει το ταμπόν της. Η διαγωνιζόμενη στο Love Island UK Maura Higgins αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει αφού άφησε κατά λάθος ένα ταμπόν μέσα για τρεις μήνες.

Η 31χρονη μίλησε για την τρομακτική της εμπειρία σε βρετανικό talk show σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το σύνδρομο τοξικού σοκ. Η Ιρλανδή κινδύνεψε σοβαρά αφού ξέχασε να βγάλει ένα ταμπόν, κάτι που την έκανε να μην αισθάνεται καλά μέρα με τη μέρα.

Η Μάουρα είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι προκαλούσε την ασθένειά της, αλλά σοκαρίστηκε όταν ένας γιατρός ανακάλυψε το ταμπόν τριών μηνών κολλημένο στον τράχηλό της. «Είχα μια πολύ κακή εμπειρία», είπε στο ITV Shopping With Keith Lemon. «Δεν είμαι γιατρός αλλά ξέρω ότι δεν πρέπει να αφήσεις ένα ταμπόν μέσα σου για περισσότερο από είναι εννέα ώρες, νομίζω ότι αυτό είναι το μέγιστο» είπε και πρόσθεσε «Υπήρχε ένα ταμπόν μέσα μου για τρεις μήνες», μεταδίδει η nypost.

«Όταν το βρήκε ο γιατρός, ήταν κολλημένο στον τράχηλό μου. Ήμουν τόσο άρρωστη. «Δεν ήξερα τι συνέβαινε» ανέφερε. Το σύνδρομο τοξικού σοκ μπορεί να είναι θανατηφόρο και προκαλείται από ορισμένα στελέχη βακτηρίων σταφυλόκοκκου που εισέρχονται στο σώμα και απελευθερώνουν επιβλαβείς τοξίνες.

Συνήθως σχετίζεται με τη χρήση ταμπόν, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί εάν τα βακτήρια εισχωρήσουν στο σώμα μέσω μιας ανοιχτής πληγής. Η Maura εξήγησε ότι η ντροπή και το στίγμα που μπορεί συχνά να περιβάλλουν το θέμα της εμμηνορροϊκής υγείας μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν το σύνδρομο τοξικού σοκ.

«Τα νεαρά κορίτσια μπορεί να μην το είχαν προσέξει», είπε. «Σαν να πηγαίνεις σε μια βραδινή έξοδο, τι γίνεται αν μεθύσεις πραγματικά και το ξεχάσεις. Αυτά τα πράγματα στην πραγματικότητα συμβαίνουν και οι άνθρωποι δεν μιλούν γι ‘αυτό» υπογράμμισε.

«Θυμάμαι ακόμη και στο σχολείο, έβγαζα το ταμπόν μου από την τσάντα, το σήκωνα στο μανίκι και μετά πήγαινα στην τουαλέτα έτσι. «Σκέφτομαι, γιατί το έκανα αυτό; Δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεσαι, γι’ αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικό θέμα, έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε.