Μία γευστική παραλλαγή της κλασσικής βασιλόπιτας για να δώσετε πιο έντονη γεύση.

Υλικά:
225 γρ. βούτυρο
250γρ. άχνη ζάχαρη
4αβγά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
5γρ. μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση:
Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και το φιστίκι μέχρι να γίνουν κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τα αβγά.
Μετά τα βάζετε όλα σε ένα δοχείο προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε τέλος προσθέτετε τη μαστίχα.
Αφήνετε μετά το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Ύστερα βάζετε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24. εκ.
Αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνετε τη πίτα για 50-60 λεπτά.
Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Μην ξεχάσετε το φλουρί!

(Φωτογραφία: argiro.gr)